Friptura cu cartofi si muschi de porc

Cea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul in felii subtiri. Cartof

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg cotlet de porc fara os
  • 5 kg muschiulet
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • condimente
  • daca se poate si picante
  • cateva fasii de slanina afumata
  • o rosie
  • usturoi
  • dupa gust
  • dar sa nu fie predominant
  • putin ulei
  • morcovi
  • napi
  • alte zarzavaturi
  • dupa gust
  • cascaval razuit (nu neaparat gras)
  • sare

Mod de preparare

Cea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul in felii subtiri. Cartofii se curate si taie rondele, ceapa se taie marunt, iar rosia in doua, eventual o decojim. Zarzavaturile se taie dupa preferinte. Se pune la inmuiat, apoi se spala vasul roman si se pune in el un strat de cartofi, un strat de carne, condimente, sare, piper, dupa gust. Apoi punem zarzavaturile, sare dupa gust, apoi ceapa. Se pune slanina intre straturi si putin ulei deasupra. Turnam putina apa dedesupt. Se pune in cuptorul rece, apoi prajim 1,20 minute. In functie de tava folosita, in afara de tava romana, se va acoperi cu folie. Cand este aproape gata, se adauga cascaval razuit si se pune inapoi in cuptor, cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc