Friptura cu cartofi si muschi de porc

Cea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul in felii subtiri. Cartof

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg cotlet de porc fara os
  • 5 kg muschiulet
  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • condimente
  • daca se poate si picante
  • cateva fasii de slanina afumata
  • o rosie
  • usturoi
  • dupa gust
  • dar sa nu fie predominant
  • putin ulei
  • morcovi
  • napi
  • alte zarzavaturi
  • dupa gust
  • cascaval razuit (nu neaparat gras)
  • sare

Mod de preparare

Cea mai indicata este folosirea unui vas roman dar se poate folosi si cuptorul. Se taie muschiuletul in fasii, iiar cotletul in felii subtiri. Cartofii se curate si taie rondele, ceapa se taie marunt, iar rosia in doua, eventual o decojim. Zarzavaturile se taie dupa preferinte. Se pune la inmuiat, apoi se spala vasul roman si se pune in el un strat de cartofi, un strat de carne, condimente, sare, piper, dupa gust. Apoi punem zarzavaturile, sare dupa gust, apoi ceapa. Se pune slanina intre straturi si putin ulei deasupra. Turnam putina apa dedesupt. Se pune in cuptorul rece, apoi prajim 1,20 minute. In functie de tava folosita, in afara de tava romana, se va acoperi cu folie. Cand este aproape gata, se adauga cascaval razuit si se pune inapoi in cuptor, cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Alte retete recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
1
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Ciorba de gulii umplute
2
Ciorbe

Ciorba de gulii umplute

Se taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...

Ciorba de gulii umplute
Salata cu oua si pui
3
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Gutui cu carne de pui
4
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Prajitura cu mere si nuca
5
Prajituri

Prajitura cu mere si nuca

Este o combinatie irezistibila de mere si nuca, aromata si delicioasa.

Prajitura cu mere si nuca
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia