Se curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai, se spala cu multa apa rece
Se curata pasarea, se goleste de intestine si se parleste pe flacara mare. Dupa ce nu mai are puf, se freaca usor cu malai, se spala cu multa apa rece si se sareaza pe dinauntru si pe dinafara. Se lasa sa stea o ora cu sarea pe el, dupa care se pune intr-o tava de friptura, cu o ceasca de apa si uns cu unt cald.
Merele se curata de coaja, se taie felii groase si se introduc in interiorul curcanului. Se potriveste focul la cuptor si se frige o ora, dupa care se adauga sare, piper boabe si o lingura de coniac, cu care se stropeste curcanul cand se intoarce. Este gata atunci cand a capatat o culoare aurie.
Se serveste la mesele festive, cu garnitura de legume si salata de sezon.
Alte retete culinare:
Pui la cuptor
Pui la rotisor
Cartofi la cuptor
Acestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesPentru ciorba radauteana aveti nevoie de piept de pui, morcovi, ceapa, ardei, telina, usturoi, pastarnac, oua, smantana si...
Ciorba radauteana cu piept de puiVine din Turcia, Arabia, Balcani și are o savoare aparte. Se prepară ba cu cartofi fierți, piure sau chiar prăjiți, ba...
Musaca de cartofi cu carne de vitel - Reteta videoIata o reteta super simpla de chec aromat cu lamaie, usor crocant de la macul din interior si cu o glazura dulce-acrisoara de...
Desert chec cu lamaie si macBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii