Friptura de curcan cu sos de gutui

Se curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste puful de pe ea. Se freaca us

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan
  • sare
  • 200 gr costita afumata
  • 1 cana supa
  • 1 kg de gutui
  • 1 ceasca de ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 500 gr de rosii
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb

Mod de preparare

Se curata pasarea de pene si de puf, se goleste de intestine si de maruntaie, apoi se tine pe flacara mare si se parleste puful de pe ea. Se freaca usor cu malai, se spala in mai multe ape reci si se inlatura aripile, capul, gatul si picioarele. Pasarea astfel pregatita se sareaza si se lasa sa stea asa o ora. Se pune apa in tava de friptura, se pun boabe de piper, apoi se asaza pasarea invelita cu fasii subtiri de slanina afumata. Se adauga uleiul, se potriveste focul si se frige pasarea o ora. Se intoarce, se stropeste cu sosul din tava, se sareaza si se continua frigerea. Friptura este gata dupa ce a stat in cuptor cate o ora pentru fiecare kg de carne, la foc potrivit. Se adauga vinul cand sosul a scazut de tot si se lasa pana cand carnea devine rumena.

Separat se pregateste sosul de gutui : se taie felii groase fiecare gutuie, se inlatura semintele, se pun feliile intr-o oala emailata, cu ulei, si se lasa sa se inmoaie pe foc mic 20 de minute. Se adauga zaharul, rosiile decojite si taiate felii subtiri si se continua fierberea pana cand sosul devine consistent.

Costita afumata se scoate de pe friptura cand aceasta este gata si se arunca.
Se rastoarna sosul sarat si indulcit, dupa gust, pe un platou, se asaza friptura taiata portii potrivit de mari in mijlocul platoului si se servesc impreuna.

Alte retete care contin carne:

Friptura de pui

Friptura de vita la cuptor

Gratar de porc cu vinete coapte

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ciuperci pane umplute
3
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Gulas unguresc cu carne de porc
4
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Prajitura cu spuma caramel
5
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Parteneri
Placinta ciobanului
Bucataras.RO

Placinta ciobanului

Am vazut-o la brava noastra Cristina si m-am incumetat sa o adaptez si eu conform gustului nostru si a ingredientelor din...

Placinta ciobanului
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread