Friptura de curcan in aluat

Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa care se spala in mai multe a

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan
  • 500 gr faina
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • 1 lingura de untura

Mod de preparare

Se curata curcanul de pene si de fulgi, se opareste si se tine pe flacara vie. Se freaca cu malai ca sa se albeasca, dupa care se spala in mai multe ape reci. Curcanul se pregateste numai dupa ce s-a golit de intestine si de maruntaie. Se sareaza si se lasa sa stea asa o ora.

Separat, din faina, lapte, sare si untura, se pregateste un aluat potrivit.

Se scot aripile, picioarele, gusa, capul si gatul curcanului si se pregateste din acestea o ciorba de potroace. Curcanul astfel pregatit se inveleste cu o foaie groasa de aluat si se pune intr-o tava unsa cu grasime. Se lasa in cuptor socotind cate o ora de fiecare kilogram de carne. Se stropeste din cand in cand cu apa calda, ca sa nu se arda aluatul. Cand e gata, se scoate, curcanul din cuptor, se inlatura aluatul si se arunca.
Friptura se serveste cu garnitura de legume si salata de sezon.

Alte retete care contin carne:

Dovlecei umpluti cu carne

Friptura de pui

Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos
4
Prajituri

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Deliciu!

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos
Supa crema de dovleac
5
Supe de legume

Supa crema de dovleac

O supa satioasa de dovleac e reteta perfecta pentru ultima zi de septembrie!

Supa crema de dovleac
Parteneri
Mancare de fasole boabe cu sunca
Bucataras.RO

Mancare de fasole boabe cu sunca

In timpul saptamanii cand nu avem foarte mult timp liber pentru gatit, putem apela la preparate rapide chiar daca folosim si...

Mancare de fasole boabe cu sunca
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia