Friptura de gaina

Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intes

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina mare
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • piper boabe
  • 1 pahar de vin alb
  • usturoi

Mod de preparare

Se curata pasarea de fulgi si de pene, se trece prin flacara vie, se freaca apoi cu malai si se spala cu apa rece. Se goleste de maruntaie si de intestine, se spala din nou si se sareaza usor. Se toaca maruntaiele, se

amesteca cu putina sare si piper macinat, se stropesc cu ulei si se pun in golul lasat de intestine. Gaina se unge pe deasupra cu ulei, se stropeste cu jumatate din cantitatea de vin si se pune in tava de friptura cu o ceasca de apa calda si uleiul ramas dupa ce s-a uns gaina. Se potriveste focul si se frige gaina in cuptor o ora. Se intoarce, se stropeste cu restul de vin si se continua frigerea. Se scoate friptura cand s-a rumenit frumos, se asaza pe o farfurie si se taie bucati potrivit de mari. Dupa gust, friptura se poate acoperi cu usturoi pisat si diluat cu apa calda.
Friptura se serveste cu garnitura de legume sote si salata de sezon.

Alte retete:

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Musaca de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori