Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc pulpe de gasca sau 2 buc piept de gasca
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 buchet de patrunjel
  • 20 gr unsoare
  • ½ lamaie
  • 300 ml smantana
  • 30 gr faina
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurite de boabe de capere
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 50 ml vin alb
  • pentru galustele de paine:
  • 3 chifle uscate
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel tocat fin
  • ½ ceapa

Mod de preparare

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoare, este de preferat unsoarea de gasca. Nu se prajeste foarte mult, doar cat sa capete o culoare rosie. Se prajesc legumele taiete rondele si se condimenteaza cu foaie de dafin si coaja de lamaie rasa. Se toarna putina apa, se introduc bucatile de carne si se fierbe. Aveti grija sa nu fie mult lichid sub carne. Cand carnea este suficient de moale se pune la prajit. Intre timp din zeama in care sau fiert legumele se scoate patrunjelul si se ingroasa cu faina si smantana siar apoi se mixeaza. Dupa mixare, se adauga mustarul, caperele tocate, putin suc de lamaie, vin alb, smantana si se pune toata compozitia la fiert. Rezultatul este un sos minunat!

Galustele de paine: se tai chiflele cubulete si se prajesc un pic. Se prajeste jumatate de ceapa taiata marunt in grasime. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se adauga chiflele si din restul ingredientelor se obtine un aluat gros ca pentru clatite care se toarna peste chifle. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in frigider cca 20 de minute.

Se formeza bilute mici si se fierb in apa cu sare.
Alte retete mancaruri recomandate:

Tochitura pui

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
5
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Parteneri
Cod in sos de zacusca
Bucataras.RO

Cod in sos de zacusca

  Cea mai simpla modalitate de a da gust bun unui peste este de a -l inabusi intr-un sos de zacusca. Zacusca are legume...

Cod in sos de zacusca
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola