Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc pulpe de gasca sau 2 buc piept de gasca
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 buchet de patrunjel
  • 20 gr unsoare
  • ½ lamaie
  • 300 ml smantana
  • 30 gr faina
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurite de boabe de capere
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 50 ml vin alb
  • pentru galustele de paine:
  • 3 chifle uscate
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel tocat fin
  • ½ ceapa

Mod de preparare

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoare, este de preferat unsoarea de gasca. Nu se prajeste foarte mult, doar cat sa capete o culoare rosie. Se prajesc legumele taiete rondele si se condimenteaza cu foaie de dafin si coaja de lamaie rasa. Se toarna putina apa, se introduc bucatile de carne si se fierbe. Aveti grija sa nu fie mult lichid sub carne. Cand carnea este suficient de moale se pune la prajit. Intre timp din zeama in care sau fiert legumele se scoate patrunjelul si se ingroasa cu faina si smantana siar apoi se mixeaza. Dupa mixare, se adauga mustarul, caperele tocate, putin suc de lamaie, vin alb, smantana si se pune toata compozitia la fiert. Rezultatul este un sos minunat!

Galustele de paine: se tai chiflele cubulete si se prajesc un pic. Se prajeste jumatate de ceapa taiata marunt in grasime. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se adauga chiflele si din restul ingredientelor se obtine un aluat gros ca pentru clatite care se toarna peste chifle. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in frigider cca 20 de minute.

Se formeza bilute mici si se fierb in apa cu sare.
Alte retete mancaruri recomandate:

Tochitura pui

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa