Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoar
Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoare, este de preferat unsoarea de gasca. Nu se prajeste foarte mult, doar cat sa capete o culoare rosie. Se prajesc legumele taiete rondele si se condimenteaza cu foaie de dafin si coaja de lamaie rasa. Se toarna putina apa, se introduc bucatile de carne si se fierbe. Aveti grija sa nu fie mult lichid sub carne. Cand carnea este suficient de moale se pune la prajit. Intre timp din zeama in care sau fiert legumele se scoate patrunjelul si se ingroasa cu faina si smantana siar apoi se mixeaza. Dupa mixare, se adauga mustarul, caperele tocate, putin suc de lamaie, vin alb, smantana si se pune toata compozitia la fiert. Rezultatul este un sos minunat!
Galustele de paine: se tai chiflele cubulete si se prajesc un pic. Se prajeste jumatate de ceapa taiata marunt in grasime. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se adauga chiflele si din restul ingredientelor se obtine un aluat gros ca pentru clatite care se toarna peste chifle. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in frigider cca 20 de minute.
Se formeza bilute mici si se fierb in apa cu sare.
Alte retete mancaruri recomandate:
Tochitura pui
Tocanita de pui
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii