Friptura de gasca cu sos de capere si galuste de paine

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 buc pulpe de gasca sau 2 buc piept de gasca
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 telina mai mica
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 buchet de patrunjel
  • 20 gr unsoare
  • ½ lamaie
  • 300 ml smantana
  • 30 gr faina
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurite de boabe de capere
  • sare dupa gust
  • piper macinat
  • 50 ml smantana pentru gatit
  • 50 ml vin alb
  • pentru galustele de paine:
  • 3 chifle uscate
  • 2 oua
  • 1 lingura de faina
  • sare
  • piper macinat
  • patrunjel tocat fin
  • ½ ceapa

Mod de preparare

Daca preparati pieptul de gasca primul pas este taierea in bucati transversale. Se condimenteaza apoi cu sare si piper si se prajeste un pic in unsoare, este de preferat unsoarea de gasca. Nu se prajeste foarte mult, doar cat sa capete o culoare rosie. Se prajesc legumele taiete rondele si se condimenteaza cu foaie de dafin si coaja de lamaie rasa. Se toarna putina apa, se introduc bucatile de carne si se fierbe. Aveti grija sa nu fie mult lichid sub carne. Cand carnea este suficient de moale se pune la prajit. Intre timp din zeama in care sau fiert legumele se scoate patrunjelul si se ingroasa cu faina si smantana siar apoi se mixeaza. Dupa mixare, se adauga mustarul, caperele tocate, putin suc de lamaie, vin alb, smantana si se pune toata compozitia la fiert. Rezultatul este un sos minunat!

Galustele de paine: se tai chiflele cubulete si se prajesc un pic. Se prajeste jumatate de ceapa taiata marunt in grasime. Se presara cu patrunjel tocat fin. Se adauga chiflele si din restul ingredientelor se obtine un aluat gros ca pentru clatite care se toarna peste chifle. Se condimenteaza cu sare si piper si se pune in frigider cca 20 de minute.

Se formeza bilute mici si se fierb in apa cu sare.
Alte retete mancaruri recomandate:

Tochitura pui

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Papricas de pui unguresc

Papricas de pui unguresc

Aceasta varianta de papricas de pui unguresc are ingrediente simple, de la tara. Se prepara usor si este delicios servit...

Papricas de pui unguresc
Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
2
Mancaruri cu legume

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Prajitura pufoasa cu branza
3
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Salată de fusilli cu cremwursti
Bucataras.RO

Salată de fusilli cu cremwursti

Zilele trecute Zmeul cel mic și-a adus aminte că nu am mai mâncat de multișor, salată din paste cu diverse adaosuri:D...

Salată de fusilli cu cremwursti
Tort de post cu mousse de ciocolata
Gustos.RO

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Papricas de pui cu galuste
ReteteCulinare.RO

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste