Friptura de gasca la cuptor

Gasca se curata, se spala si dupa ce se usca, se unge bine cu unt. Se pune apoi intr-un vas impreuna cu ceapa taiata in jumatate si cu usturoiul taia

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gasca
  • 2 linguri unt
  • sare
  • 1
  • 5 l vin alb
  • 2 cepe
  • 3 catei usturoi

Mod de preparare

Gasca se curata, se spala si dupa ce se usca, se unge bine cu unt. Se pune apoi intr-un vas impreuna cu ceapa taiata in jumatate si cu usturoiul taiat feliute mici. Se adauga unt si se pune apoi pe foc mic, la inabusit pana se rumeneste. Se toarna vinul, peste si se introduce vasul la cuptor. Se potriveste la gust de sare si piper si se acopera cu un capac. Se lasa inca jumatate de ora la foc potrivit si se stropeste friptura cu sosul ei, iar daca mai este nevoie se adauga unt deasupra.


Se serveste calda, cu sos.

Alte retete culinare:

Chiftele

Ardei umpluti

Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori