Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu
Se scoate osul pulpei, se desface carnea cu lama unui cutit ascutit si se asaza intr-o forma de sticla incasabila. Se freaca carnea cu lamaie, apoi cu mujdei de usturoi si cimbru. in tava se adauga o ceasca de ulei si o ceasca de apa sau de supa. Peste friptura astfel pregatita se pune slanina afumata taiata fasii subtiri. Se introduce forma in cuptor si se frige carnea la foc iute. In forma se pun si boabe de piper, iar dupa o ora se adauga vinul (sau coniac). Cand friptura s-a rumenit pe ambele parti, se scoate, se inlatura slanina si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu salata verde.
Alte retete:
Cartofi la cuptor
Castraveti bulgaresti
Tocanita de pui
Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar arsPentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...
Turta dulceUn piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptorTavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...
Tavalita glazurata de postPentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...
Sos de castraveti cu smantanaAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeEste un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive
Tort cu frisca si fructeUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Comentarii