Friptura de miel la cuptor

Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina ,

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de miel
  • 100 g unt
  • 200 gr costita afumata
  • sare
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • cimbru
  • 1 pahar de vin
  • 1pahar de supa de carne
  • 1 telina mica

Mod de preparare

Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina , taiate in prealabil, betisoare groase de 1 cm. Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust dupa care se ruleaza dupa forma pe care a avut-o initial, se leaga cu o ata subtire si se pune in tava. Inainte de a se introduce tava in cuptor, carnea se freaca cu boia si cimbru, se sareaza si se unge cu grasime. Se adauga apoi in tava o ceasca de supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita. Cand s-a rumenit pe o parte, friptura se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se scoate, se inlatura ata cu care a fost legata si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc