Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina ,
Se scot oasele de la carne, se spala carnea in mai multe ape reci, dupa care se impaneaza cu felii de costita afumata, felii de morcov si de telina , taiate in prealabil, betisoare groase de 1 cm. Carnea se sareaza si se pipereaza dupa gust dupa care se ruleaza dupa forma pe care a avut-o initial, se leaga cu o ata subtire si se pune in tava. Inainte de a se introduce tava in cuptor, carnea se freaca cu boia si cimbru, se sareaza si se unge cu grasime. Se adauga apoi in tava o ceasca de supa de carne, sare si cateva boabe de piper. Se frige la foc iute, cu tava acoperita. Cand s-a rumenit pe o parte, friptura se intoarce, se adauga vinul si se continua coacerea. Se scoate, se inlatura ata cu care a fost legata si se taie felii groase.
Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.
Alte retete care contin carne:
Friptura de vita la cuptor
Chiftele
Tocanita de pui
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaAm primit de la Merisor, la Revelionul Bucatarasilor, o cutie de caramel si una de lapte condensat, nu le-am incercat pana...
Desert tort cu caramel si mascarpone
Comentarii