Friptura de mistret

Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5-2 kg carne de mistret
  • 200 gr slanina afumata
  • 2-3 capatini usturoi
  • 50 gr untura
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1-3 cuisoare
  • 500 mI zeama de carne
  • 1 pahar de vin alb
  • 2-3 linguri smantana
  • 1-2 foi de dafin
  • 5-10 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se pune apoi in untura incinsa cu putina zeama de carne si se lasa la fiert impreuna cu un morcov taiat in lungime si o ceapa, in care se infig 1-3 cuisoare. Se mai toarna din cand in cand cate o lingura de zeama de carne. Dupa ce s-a fragezit, carnea se pune intr-o tava cu untura, boabe de piper, foi de dafin si se lasa in cuptor la rumenit. Se adauga un pahar de vin alb si se stropeste din cand in cand. Se adauga in sos 2-3 linguri de smantana, si se mai lasa cateva minute in cuptor.


Se serevste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori