Friptura de mistret

Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5-2 kg carne de mistret
  • 200 gr slanina afumata
  • 2-3 capatini usturoi
  • 50 gr untura
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1-3 cuisoare
  • 500 mI zeama de carne
  • 1 pahar de vin alb
  • 2-3 linguri smantana
  • 1-2 foi de dafin
  • 5-10 boabe de piper
  • sare

Mod de preparare

Carnea se sareaza si se tine la rece o zi. Se scoate de la sare si se lasa o ora in apa rece, dupa care se impaneaza cu slanina afumata si cu usturoi. Se pune apoi in untura incinsa cu putina zeama de carne si se lasa la fiert impreuna cu un morcov taiat in lungime si o ceapa, in care se infig 1-3 cuisoare. Se mai toarna din cand in cand cate o lingura de zeama de carne. Dupa ce s-a fragezit, carnea se pune intr-o tava cu untura, boabe de piper, foi de dafin si se lasa in cuptor la rumenit. Se adauga un pahar de vin alb si se stropeste din cand in cand. Se adauga in sos 2-3 linguri de smantana, si se mai lasa cateva minute in cuptor.


Se serevste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc