Friptura de oaie cu coniac

Se taie carnea si se intinde. Se amesteca cascavalul cu usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt, apoi se intinde pe carne. Carnea se ruleaza si se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg omoplati de oaie
  • 100 g cascaval Rokfort
  • 1 buchetel de patrunjel
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cl coniac
  • 1 l supa de carne (si din cubulet de concentrat)
  • 1 dl frisca
  • 1 lingurita de faina
  • sare
  • piper
  • margarina

Mod de preparare

Se taie carnea si se intinde. Se amesteca cascavalul cu usturoiul pisat si patrunjelul taiat marunt, apoi se intinde pe carne. Carnea se ruleaza si se leaga cu ata, apoi se condimenteaza pe toate partile cu sare si piper. Se prajeste in unt, intr-o tigaie, pe toate partile. Apoi se toarna apa si se prajeste in cuptor preincalzit aprox. 90 de minute. Scoatem carnea din tigaie si o tinem calda. Adaugam cognacul, supa de carne si frisca si mai fierbem. Ingrosam cu faina.
Alte retete culinare recomandate

Friptura de vita la cuptor

Pui cu sos

Ciulama de pui

Ostropel pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Capsuni la borcan
1
Conserve de iarna

Capsuni la borcan

Capsuni la borcan este o delicioasă dulceață tradițională, preparată din capsuni proaspete și sirop de zahăr, pentru...

Capsuni la borcan
Sarmalute cu afumatura
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute cu afumatura

Se caleste ceapa pina capata o culoare frumoasa, aurie. Se combina carnea tocata, grasimea tocata, ceapa calita, orezul,...

Sarmalute cu afumatura
Sos de sardele
3
Sosuri reci

Sos de sardele

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamaie si praful de sare. Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce...

Sos de sardele
Punch cu Piersici - Reteta video
4
Punch-uri

Punch cu Piersici - Reteta video

Punch-ul o bautura servita in general la petreceri. Numele bauturii provine lin limba Sanskrita si inseamna cinci. Cinci,...

Punch cu Piersici - Reteta video
Dressing pentru salate
5
Sosuri reci

Dressing pentru salate

Se amesteca toate ingredientele intr-un vas, pina ce compozitia este foarte omogena. Se toarna peste salata (preferabil...

Dressing pentru salate
Parteneri
Cornuri aperitiv
Bucataras.RO

Cornuri aperitiv

In ideea de a mai schimba pachetelul pt scoala sau serviciu, am pregatit aceste cornuri pe care le-am umplut cu carnati, cas...

Cornuri aperitiv
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii