Friptura de porc cu cartofi inabusiti

Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi, se pun intr-un vas cu apa, cu ulei si cu sare, si se aseaza pe foc. Se acopera vasul cu un capac si

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Friptura de porc cu cartofi inabusiti

Ingrediente

  • 300 g carne de porc
  • 500g cartofi
  • 1 legatura mica patrunjel verde tocat
  • sare
  • 1 l apa

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala, se taie in cuburi, se pun intr-un vas cu apa, cu ulei si cu sare, si se aseaza pe foc. Se acopera vasul cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit, pana se patrund cu furculita. Se scot pe un platou si se presara cu patrunjel verde tocat.

Se spala carnea de porc, se taie bucati groase de 2 cm, se bat usor, se condimenteaza dupa gust. Se incinge uleiul intr-o tigaie, se adauga carnea si se lasa sa se rumeneasca, mai intai pe o parte, apoi se intorc, fara sa intepam carnea, pe partea cealalta. Se prajeste aproximativ 15 minute.


Se serveste calda cu salata de muraturi.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc