Friptura de porc la cuptor

Carnea se curata de pielite, se impaneaza cu usturoi si se pune intr-un vas cu 3-4 linguri de ulei fierbinte, pe foc mare. Carnea se lasa sa se albea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de la pulpa
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar apa
  • 1 ceapa
  • 2 fire de cuisoare
  • 5-6 boabe de piper
  • sare
  • usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • putin cimbru
  • 1 lingura smantana
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite, se impaneaza cu usturoi si se pune intr-un vas cu 3-4 linguri de ulei fierbinte, pe foc mare. Carnea se lasa sa se albeasca pe ambele parti, dupa care se face focul mic. Se toarna un pahar cu apa, se pune ceapa impreuna cu cuisoarele infipte in ea si se lasa sa fiarba acoperita cu un capac. Se adauga sare, boabe de piper, vinul, putin cimbru si usturoiul, dupa aproximativ jumatate de ora. Se baga vasul acoperit, in cuptorul incins. Se intoarce si se stropeste cu sos carnea din cand in cand si se lasa la fiert pana cand se fragezeste. Se adauga in sos smantana si mustarul, ca sa fie mai picant si se lasa carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit, se scoate carnea, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie felii, care se asaza apoi inapoi in sos, pana la servire.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori