Friptura de porc la cuptor

Carnea se curata de pielite, se impaneaza cu usturoi si se pune intr-un vas cu 3-4 linguri de ulei fierbinte, pe foc mare. Carnea se lasa sa se albea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de la pulpa
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 jumatate pahar apa
  • 1 ceapa
  • 2 fire de cuisoare
  • 5-6 boabe de piper
  • sare
  • usturoi
  • 1 lingurita mustar
  • putin cimbru
  • 1 lingura smantana
  • 3-4 linguri ulei

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite, se impaneaza cu usturoi si se pune intr-un vas cu 3-4 linguri de ulei fierbinte, pe foc mare. Carnea se lasa sa se albeasca pe ambele parti, dupa care se face focul mic. Se toarna un pahar cu apa, se pune ceapa impreuna cu cuisoarele infipte in ea si se lasa sa fiarba acoperita cu un capac. Se adauga sare, boabe de piper, vinul, putin cimbru si usturoiul, dupa aproximativ jumatate de ora. Se baga vasul acoperit, in cuptorul incins. Se intoarce si se stropeste cu sos carnea din cand in cand si se lasa la fiert pana cand se fragezeste. Se adauga in sos smantana si mustarul, ca sa fie mai picant si se lasa carnea sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit, se scoate carnea, se lasa sa se raceasca, iar apoi se taie felii, care se asaza apoi inapoi in sos, pana la servire.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Chiftele

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Sarmalute in foi de vita
4
Specialitati

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
5
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Parteneri
Cremeş (cremşnit)
Bucataras.RO

Cremeş (cremşnit)

Nu ştiu care variantă este mai corectă,am văzut că se folosesc ambele. In weekendul care tocmai s-a încheiat,nu am...

Cremeş (cremşnit)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola