Friptura de pui cu sos de mere

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza usor, dupa care se pune in t

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui mare
  • 1 kg de mere acrisoare
  • sare
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Se curata puiul, se goleste de intestine si de maruntaie si se spala in mai multe ape reci. Se unge cu unt si se sareaza usor, dupa care se pune in tava de friptura cu o cana de apa calda. Se frige la foc potrivit o ora, dupa care se intoarce si se continua frigerea. Alaturi de pui se pun in tava si maruntaiele. Se stropeste friptura din cand in cand cu sosul din tava. Cand este gata, friptura se scoate pe un platou, se inconjoara cu maruntaiele pregatite si se serveste cu sos de mere.

Sosul de mere se pregateste dintr-un kilogram de mere fara coaja si fara seminte, taiate felii si inmuiate pe foc mic cu o cana de supa sau de apa calda si indulcite cu o lingura de zahar. Sosul trebuie, sa fie bine scazut.

Se serveste cald si poate fi ornat cu cateva felii subtiri de mar.

Alte retete culinare:

Piept de pui cu smantana si ciuperci

Chiftelute

Lasagna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori