Se curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa aproximativ o ora in repaos, i
Se curata si se spala purcelul. Se unge apoi cu amestecul de grasimi, rom, zeama de la o lamaie si se sareaza. Se lasa aproximativ o ora in repaos, iar dupa aceea se asaza intr-o tava cu picioarele sub el. Se toarna deasupra restul de sos de grasimi cu rom, se adauga cuisoarele si se baga in cuptor. Se unge cu sosul din tava din cand in cand, dar si cu grosimea ce o lasa. Cand soriciul s-a rumenit, se lasa la foc mic sa se coaca bine si incet. Se stropeste cu vin, cand e gata si se aranjeaza pe o farfurie mare.
Se serveste cu garnitura de mere coapte si cu vin rosu.
Alte retete:
Friptura de vita la cuptor
Tocanita de pui
Mancare de mazare

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii