Friptura de vita in sos de vin

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste apoi cu 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 gr radacina de telina
  • 1 kg pulpa de vita
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 250 ml supa de carne
  • 2 linguri otet
  • 10 frunze de salvie

Mod de preparare

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste apoi cu 2 linguri de ulei. Se scoate apoi, iar in uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga legumele si se calesc 3-4 minute. Se adauga bulionul, se caleste, apoi se stinge cu 100 ml vin rosu si se lasa sa dea in clocot. Se mai toarna restul de vin, 100 ml supa si otetul, se adauga carnea si se lasa la inabusit in cuptor 2 ore. Se intoarce de mai multe ori, apoi se adauga 150 ml supa. Se presara cu frunze de salvie si se lasa la inabusit inca 15 minute. Se scoate friptura din cuptor si se pastreaza la cald. Se strecoara si se mai lasa sa dea intr-un clocot.


Se serveste cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Ardei umpluti Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc