Friptura de vita in sos de vin

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste apoi cu 2 linguri de ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 200 gr radacina de telina
  • 1 kg pulpa de vita
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 250 ml supa de carne
  • 2 linguri otet
  • 10 frunze de salvie

Mod de preparare

Se toaca ceapa si usturoiul, se curata legumele si se taie in cuburi mari. Se sareaza carnea si se pipereaza. Se prajeste apoi cu 2 linguri de ulei. Se scoate apoi, iar in uleiul ramas se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga legumele si se calesc 3-4 minute. Se adauga bulionul, se caleste, apoi se stinge cu 100 ml vin rosu si se lasa sa dea in clocot. Se mai toarna restul de vin, 100 ml supa si otetul, se adauga carnea si se lasa la inabusit in cuptor 2 ore. Se intoarce de mai multe ori, apoi se adauga 150 ml supa. Se presara cu frunze de salvie si se lasa la inabusit inca 15 minute. Se scoate friptura din cuptor si se pastreaza la cald. Se strecoara si se mai lasa sa dea intr-un clocot.


Se serveste cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Alte retete culinare:

Cartofi la cuptor Ardei umpluti Friptura de vita la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori