Friptura de vita in sos de vin

Pentru aceasta friptura clasica, aveti nevoie de: ceapa, usturoi, morcovi, patrunjel, telina, pulpa de vita, bulion, vin rosu si supa de carne.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 patrunjel
  • 200 gr telina
  • 1 kg pulpa de vita
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura bulion
  • 400 ml vin rosu
  • 250 ml supa de carne
  • 2 linguri otet
  • 10 frunze de salvie

Mod de preparare

Se toaca marunt, ceapa, usturoiul, legumele se curata si se taie cuburi, iar carnea se condimenteaza. Se preajeste carnea in putin ulei, se scoate, apoi se calesc ceapa si usturoiul in untura ramasa. se adauga legumele si dupa 3-4 minute se toarna bulionul si se stinge totul cu 100 ml vin rosu. Se lasa sa dea in clocot, apoi se mai toarna 100 ml vin rosu, din nou se lasa sa dea in clocot, dupa care se dauga vinul ramas, 100 ml supa si otetul. Se pune carnea si se lasa la inabusit in cuptor, cca 2 ore. Se intoarce de mai multe ori si se toarna 150 ml supa. Se adauga frunzele de salvie si dupa 15 minute se scoate.


Friptura se serveste calda, cu sosul strecurat, pe pat de piure de cartofi sau mamaliguta.
Alte retete care contin carne:
Friptura de vita la cuptor
Pulpe de pui la cuptor
Placinta cu carne

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori