Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean

Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean este o friptura delicioasa, care merge de minune alaturi de o garnitura usor picanta dar foarte sanatoasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 700 g carne de vita
  • 3-4 linguri de salata de sfecla rosie cu hrean
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • cateva frunze de rucola pentru ornat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Carnea de vita se curata de pielita, daca are, apoi se transeaza in bucati groase cam de 3 degete. Bucatile se pun pe o farfurie si se stropesc cu cate o lingura de ulei de masline.
Cimbrul si busuiocul, daca le aveti uscate, le intindeti pe un fund de lemn si le amestecati. Daca aveti verdeata proaspata, o spalati, apoi o tocati si, la fel, o puneti pe fundul de lemn ca in imagini.
Peste verdeata intinsa pe fund se presara sare si piper dupa gust. Eu nu m-am zgarcit la condimentare, nici la verdeata si nici la sare si piper.
Fiecare bucata de carne unsa cu ulei de masline se ruleaza pe fund, prin verdeata amestecata cu sare si piper, astfel incat sa se lipeasca de exteriorul carnii condimentele, pe toate partile.
Punem pe foc mai puternic o tigaie in care sa incapa toata carnea. Dupa ce s-a incins putin, punem carnea de vita in ea, apoi stropim fiecare bucata de carne cu cate 1-2 linguri de ulei de masline. Intoarcem la inceput carnea pe toate partile, astfel incat uleiul de masline sa se distribuie pe toata suprafata carnii. Apoi lasam sa se faca bine carnea pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos. Carnea va fi gata in 15-20 de minute. Intoarcem bucatile de carne in tigaie din cand in cand, ca sa se faca bine pe toate partile. Carnea va ramane mai frageda la interior. Daca o vreti facuta in sange, o lasati mai putin la tigaie cu vreo 5 minute.
Cand este gata carnea, o scoatem pe o farfurie, ii punem un capac si o lasam sa stea asa cam 5 minute.
Pe o farfurie intinsa punem salata de hrean si o intindem pe fundul farfuriei cu dosul lingurii.
Carnea de vita se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si se aseaza pe patul de salata de sfecla rosie cu hrean.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Friptura de vita se serveste calda pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean. Eu am ornat cu cateva frunze de rucola.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Rulada cu sunca si branza de capra
Bucataras.RO

Rulada cu sunca si branza de capra

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

Rulada cu sunca si branza de capra
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia