Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean

Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean este o friptura delicioasa, care merge de minune alaturi de o garnitura usor picanta dar foarte sanatoasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Friptura de vita pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 700 g carne de vita
  • 3-4 linguri de salata de sfecla rosie cu hrean
  • 1 lingurita busuioc
  • 1 lingurita cimbru
  • 50 ml ulei de masline
  • cateva frunze de rucola pentru ornat
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Carnea de vita se curata de pielita, daca are, apoi se transeaza in bucati groase cam de 3 degete. Bucatile se pun pe o farfurie si se stropesc cu cate o lingura de ulei de masline.
Cimbrul si busuiocul, daca le aveti uscate, le intindeti pe un fund de lemn si le amestecati. Daca aveti verdeata proaspata, o spalati, apoi o tocati si, la fel, o puneti pe fundul de lemn ca in imagini.
Peste verdeata intinsa pe fund se presara sare si piper dupa gust. Eu nu m-am zgarcit la condimentare, nici la verdeata si nici la sare si piper.
Fiecare bucata de carne unsa cu ulei de masline se ruleaza pe fund, prin verdeata amestecata cu sare si piper, astfel incat sa se lipeasca de exteriorul carnii condimentele, pe toate partile.
Punem pe foc mai puternic o tigaie in care sa incapa toata carnea. Dupa ce s-a incins putin, punem carnea de vita in ea, apoi stropim fiecare bucata de carne cu cate 1-2 linguri de ulei de masline. Intoarcem la inceput carnea pe toate partile, astfel incat uleiul de masline sa se distribuie pe toata suprafata carnii. Apoi lasam sa se faca bine carnea pe fiecare parte, pana se rumeneste frumos. Carnea va fi gata in 15-20 de minute. Intoarcem bucatile de carne in tigaie din cand in cand, ca sa se faca bine pe toate partile. Carnea va ramane mai frageda la interior. Daca o vreti facuta in sange, o lasati mai putin la tigaie cu vreo 5 minute.
Cand este gata carnea, o scoatem pe o farfurie, ii punem un capac si o lasam sa stea asa cam 5 minute.
Pe o farfurie intinsa punem salata de hrean si o intindem pe fundul farfuriei cu dosul lingurii.
Carnea de vita se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime si se aseaza pe patul de salata de sfecla rosie cu hrean.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Friptura de vita se serveste calda pe pat de salata de sfecla rosie cu hrean. Eu am ornat cu cateva frunze de rucola.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
1
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
2
Preparate cu miere

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine

Prajitura cuib de viespe cu nuca si miere de albine este delicioasa. Pentru a prepara aceasta prajitura aveti nevoie de: 10...

Cuib de viespe cu nuca si miere de albine
Bezele simple si rapide
3
Spume

Bezele simple si rapide

Pentru bezele simple se bat albusurile intr-un cazanel sau intr-o oala, pe marginea masinii, se amesteca cu zaharul vanilat...

Bezele simple si rapide
Parteneri
Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie

Acest tort l-am pregatit de ziua mea (unul din cele doua :D) si care a fost mai mult decat delicios! Cele doua creme s-au...

Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!