Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macina
Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macinat, mustarul, cimbru, busuioc, oregano, paprika, putin curry pentru culoare, vegeta si alte condimente care va plac. Se cresteaza carnea in diverse locuri si se impaneaza cu felii de usturoi. Se tine la frigider pana a doua zi. Eu de obicei o fac cu vin dar de data asta am ales rosiile si gustul a fost impresionant. A doua zi oparim rosiile si le decojim apoi le mixam la robot. Calim morcovul in ulei incins, adaugam apoi rosiile si pasta de tomate apoi lasam sa scada pana se formeaza un sos mai gros. Asezam friptura in tava, punem sosul de rosii, frunze de dafin si cateva tulpini de patrunjel. Dam la cuptor si stropim carnea din cand in cand sa nu se arda. Spre sfarsit cand a scazut la jumate gustam si potrivim de sare. Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza impreuna cu laptele cald si untul. Se adauga sare si daca este cazul putina apa de la fiert. Se bate apoi cu mixerul sa iasa pufos. Varza se taie fideluta, se freaca cu sare, se adauga mararul tocat marunt, otet si ulei.
Se aranjeaza pe un platou carnea, varza si cartofii.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii