Friptura de vitel cu cartofi

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macina

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Friptura de vitel cu cartofi

Ingrediente

  • Friptura :
  • O bucata carne frageda de vitel (eu am avut de tara)
  • Condimente diverse
  • Cateva frunze de dafin
  • 1 lingurita mustar
  • 1 morcov zdravan ras
  • ½ kg rosii coapte
  • 1 lingura pasta concentrata de tomate
  • Pireul de cartofi :
  • ½ kg cartofi
  • 1 pahar mic de lapte dulce
  • 50 g unt
  • Sare
  • Salata de varza :
  • 1 varza potrivita
  • 1 legatura de marar
  • Otet balsamic sau de mere
  • Ulei de masline

Mod de preparare

Carnea spalata putin in apa rece si stearsa cu un prosop curat de bucatarie se « maseaza » bine cu putin ulei de masline, piper proaspat macinat, mustarul, cimbru, busuioc, oregano, paprika, putin curry pentru culoare, vegeta si alte condimente care va plac. Se cresteaza carnea in diverse locuri si se impaneaza cu felii de usturoi. Se tine la frigider pana a doua zi. Eu de obicei o fac cu vin dar de data asta am ales rosiile si gustul a fost impresionant. A doua zi oparim rosiile si le decojim apoi le mixam la robot. Calim morcovul in ulei incins, adaugam apoi rosiile si pasta de tomate apoi lasam sa scada pana se formeaza un sos mai gros. Asezam friptura in tava, punem sosul de rosii, frunze de dafin si cateva tulpini de patrunjel. Dam la cuptor si stropim carnea din cand in cand sa nu se arda. Spre sfarsit cand a scazut la jumate gustam si potrivim de sare. Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert. Cand sunt gata se scurg de apa si se piseaza impreuna cu laptele cald si untul. Se adauga sare si daca este cazul putina apa de la fiert. Se bate apoi cu mixerul sa iasa pufos. Varza se taie fideluta, se freaca cu sare, se adauga mararul tocat marunt, otet si ulei.


Se aranjeaza pe un platou carnea, varza si cartofii.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa