Friptura de vitel cu sos si cartofi natur

Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie felii. Toate se adauga în tav

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 bucata de carne de vitel pentru friptura
  • 1 ceapa (rosie) mare
  • 2 morcovi marisori
  • 2 rosii
  • 1 capatîna de usturoi(3-4 catei)
  • cîteva crengute de patrunjel cret
  • citeva crengute de basilikum
  • 2 crengute de rosmarin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline/floarea soarelui

Mod de preparare

Se pune carnea într-o tava. Se curata morcovii, ceapa, usturoiul si se taie bucati/felii. Rosiile, se spala si se taie felii. Toate se adauga în tava ,pe lînga carne. Verdeturile se pun cu codite. Se toarna un pahar de apa si ceva ulei de masline în tava. Se condimenteaza dupa gust, cu sare, piper si ce alte condimente doriti. Si se da la cuptor. Din cînd în cînd se stropeste friptura cu fondul din tava. Ca sa nu se arda deasupra, puteti acoperi cu folie de aluminiu. Cînd e gata, se scot legumele din tava, împreuna cu zeama de la carne si se fac pireu (macinat/maruntit), ca o pasta. Se pune acest sos într-o tigaie si mai adaugati cîteva (2-3-) linguri de smîntîna subtire si se lasa la fiert cam 1-2 minute.


Se serveste cu sos si cartofi natur,cu patrunjel verde deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori