Friptura de vitel de la rinichi

Pentru friptura de vitel de la rinichi se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea dimprejur. Cu un cutit ascutit se desfac oasele.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Se alege o bucata de carne cu rinichi. Se desprinde rinichiul, scotand grasimea dimprejur. Cu un cutit ascutit se desfac oasele, iar carnea se bate usor cu latul unui satar. Se intinde apoi carnea pe fund, se asaza rinichiul la loc, se da putina sare, se ruleaza carnea in jurul rinichiului si se inveleste totul intr-o fasie subtire de grasime scoasa de la rinichi. Friptura de vitel de la rinichi se leaga cu ata. Se pune intr-o tava la cuptor cu o lingura de untura, se frige ca si vitelul la tava.
Sosul din cratita, dupa ce s-a scurs grasimea, se lasa sa fiarba cu doua Iinguri de apa. Se strecoara si se serveste in sosiera.


Friptura de vitel de la rinichi se serveste cu macaroane, cu cartofi sau cu diferite zarzavaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori