Friptura de vrabioara

Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata suprafata, rotind-o pe toate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschiulet file (vrabioara
  • coloana vertebrala de vita)
  • 50 g slanina
  • 100 g untura
  • 2-3 linguri de faina
  • 3-5 dl smantana
  • 250 g zarzavaturi (morcovi
  • napi
  • telina)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bob de piper
  • 5 cuisoare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • otet sau mai bine zeama de lamaie

Mod de preparare

Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata suprafata, rotind-o pe toate partile, in untura incinsa. In untura ramasa dupa scoaterea carnii prajim morcovii, napii si telina maruntite. Adaugam carnea la zarzavaturi, ceapa si toate condimentele, saram totul si punem apa sau supa, apoi fierbem timp de o ora pana carnea se inmoaie. Mai punem apa, punem in cuptor si o prajim, iar intre timp o mai stropim sa nu se usuce. Carnea moale se taie in felii de 1,5-2 cm grosime. Zeama cu zarzavaturi se paseaza prin sita sau se marunteste in blender, apoi se pune din nou pe foc, adaugam smantana, faina, carnea feliata , acrim cu otet sau zeama de lamaie dupa gust, si le mai fierbem impreuna.
Incercati si alte retete culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide