Friptura de vrabioara

Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata suprafata, rotind-o pe toate

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g muschiulet file (vrabioara
  • coloana vertebrala de vita)
  • 50 g slanina
  • 100 g untura
  • 2-3 linguri de faina
  • 3-5 dl smantana
  • 250 g zarzavaturi (morcovi
  • napi
  • telina)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bob de piper
  • 5 cuisoare
  • foi de dafin
  • cimbru
  • otet sau mai bine zeama de lamaie

Mod de preparare

Carnea curatata de tendoane si pielite se impunge, de-a lungul fibrei, cu fasii de slanina. Se prajeste carnea pe toata suprafata, rotind-o pe toate partile, in untura incinsa. In untura ramasa dupa scoaterea carnii prajim morcovii, napii si telina maruntite. Adaugam carnea la zarzavaturi, ceapa si toate condimentele, saram totul si punem apa sau supa, apoi fierbem timp de o ora pana carnea se inmoaie. Mai punem apa, punem in cuptor si o prajim, iar intre timp o mai stropim sa nu se usuce. Carnea moale se taie in felii de 1,5-2 cm grosime. Zeama cu zarzavaturi se paseaza prin sita sau se marunteste in blender, apoi se pune din nou pe foc, adaugam smantana, faina, carnea feliata , acrim cu otet sau zeama de lamaie dupa gust, si le mai fierbem impreuna.
Incercati si alte retete culinare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de legume cu perisoare
3
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
4
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Supa finlandeza cu somon
5
Supe de legume

Supa finlandeza cu somon

o supa delicioasa si hranitoare

Supa finlandeza cu somon
Parteneri
Gogosi cu struguri
Bucataras.RO

Gogosi cu struguri

M-am inspirat din revista Click Pofta Buna

Gogosi cu struguri
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!