Friptura delicioasa de caprioara

Friptura de caprioare se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru bait:
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri de zahar
  • o lingurita de sare
  • 10 boabe de coriandru
  • o ceapa
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 2 foi de dafin si
  • 50 ml de otet
  • 1
  • 6 kg carne de caprioara
  • 3 linguri de faina de grau
  • 100 ml ulei
  • un morcov
  • o telina
  • un ardei rosu si
  • unul verde
  • o ceapa
  • bulion
  • zeama de la bait
  • un pahar de vin alb
  • masline
  • Pentru garnitura:
  • un kg galbiori
  • 50 g unt
  • o conopida
  • patrunjel.

Mod de preparare

Pentru friptura de caprioara, se face un bait din 1 litru de apa, 2 linguri de zahar, o lingurita de sare, 10 boabe de coriandru, o ceapa, un varf de cutit de nucsoara, 2 foi de dafin si 50 ml de otet, in care se pun 1,6 kg carne de caprioara bine spalata si se tine cateva ore, apoi se ia, se taie felii care se bat cu ciocanul ca la snitel, apoi se dau prin 3 linguri de faina de grau si se prajesc in 100 ml ulei incins.
Dupa aceea, se caleste zarzavatul – un morcov, o telina, un ardei rosu si unul verde si o ceapa. Dupa ce s-a calit, se pune carnea prajita si se stinge cu bulion si zeama de la bait. Se fierbe bine, apoi se scoate carnea pe o farfurie si, peste zarzavat, se pune un pahar de vin alb, apoi adaugam cateva masline desarate sa dea un clocot.


Friptura de caprioara se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida, prajita tot in unt, presarata cu patrunjel tocat pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu piure de castane
2
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
3
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Zarzarasi cu miere
4
Gogosi

Zarzarasi cu miere

Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...

Zarzarasi cu miere
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
5
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui
Bucataras.RO

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui

Pentru prepararea acestui tort, am avut stranse la congelator 12 albusuri si am executat doua blaturi separate, unul cu nuca...

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!