Friptura delicioasa de caprioara

Friptura de caprioare se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru bait:
  • 1 litru de apa
  • 2 linguri de zahar
  • o lingurita de sare
  • 10 boabe de coriandru
  • o ceapa
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 2 foi de dafin si
  • 50 ml de otet
  • 1
  • 6 kg carne de caprioara
  • 3 linguri de faina de grau
  • 100 ml ulei
  • un morcov
  • o telina
  • un ardei rosu si
  • unul verde
  • o ceapa
  • bulion
  • zeama de la bait
  • un pahar de vin alb
  • masline
  • Pentru garnitura:
  • un kg galbiori
  • 50 g unt
  • o conopida
  • patrunjel.

Mod de preparare

Pentru friptura de caprioara, se face un bait din 1 litru de apa, 2 linguri de zahar, o lingurita de sare, 10 boabe de coriandru, o ceapa, un varf de cutit de nucsoara, 2 foi de dafin si 50 ml de otet, in care se pun 1,6 kg carne de caprioara bine spalata si se tine cateva ore, apoi se ia, se taie felii care se bat cu ciocanul ca la snitel, apoi se dau prin 3 linguri de faina de grau si se prajesc in 100 ml ulei incins.
Dupa aceea, se caleste zarzavatul – un morcov, o telina, un ardei rosu si unul verde si o ceapa. Dupa ce s-a calit, se pune carnea prajita si se stinge cu bulion si zeama de la bait. Se fierbe bine, apoi se scoate carnea pe o farfurie si, peste zarzavat, se pune un pahar de vin alb, apoi adaugam cateva masline desarate sa dea un clocot.


Friptura de caprioara se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida, prajita tot in unt, presarata cu patrunjel tocat pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Coulis de capsuni

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Negresa cu capsuni si menta

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Negresa cu capsuni si menta
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Cartofi, carnati si fleica la cuptor
2
Mancaruri cu carne

Cartofi, carnati si fleica la cuptor

Nu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...

Cartofi, carnati si fleica la cuptor
Parteneri
Praline Tiramisu
Bucataras.RO

Praline Tiramisu

Am adus desertul pentru aceasta duminica! Prea multe nu am de zis, decat ca sunt foarte bune si se topesc in gura. Adina...

Praline Tiramisu
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!