Friptura de caprioare se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida.
Pentru friptura de caprioara, se face un bait din 1 litru de apa, 2 linguri de zahar, o lingurita de sare, 10 boabe de coriandru, o ceapa, un varf de cutit de nucsoara, 2 foi de dafin si 50 ml de otet, in care se pun 1,6 kg carne de caprioara bine spalata si se tine cateva ore, apoi se ia, se taie felii care se bat cu ciocanul ca la snitel, apoi se dau prin 3 linguri de faina de grau si se prajesc in 100 ml ulei incins.
Dupa aceea, se caleste zarzavatul – un morcov, o telina, un ardei rosu si unul verde si o ceapa. Dupa ce s-a calit, se pune carnea prajita si se stinge cu bulion si zeama de la bait. Se fierbe bine, apoi se scoate carnea pe o farfurie si, peste zarzavat, se pune un pahar de vin alb, apoi adaugam cateva masline desarate sa dea un clocot.
Friptura de caprioara se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida, prajita tot in unt, presarata cu patrunjel tocat pe deasupra.
• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniGustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine
Negresa cu capsuni si mentaDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatNu stiu daca exista cineva caruia sa nu-i placa acest fel de mancare, pregatita cu carnatii proaspeti de casa, fleica de la...
Cartofi, carnati si fleica la cuptorAm adus desertul pentru aceasta duminica! Prea multe nu am de zis, decat ca sunt foarte bune si se topesc in gura. Adina...
Praline TiramisuIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii