Friptura de caprioare se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida.
Pentru friptura de caprioara, se face un bait din 1 litru de apa, 2 linguri de zahar, o lingurita de sare, 10 boabe de coriandru, o ceapa, un varf de cutit de nucsoara, 2 foi de dafin si 50 ml de otet, in care se pun 1,6 kg carne de caprioara bine spalata si se tine cateva ore, apoi se ia, se taie felii care se bat cu ciocanul ca la snitel, apoi se dau prin 3 linguri de faina de grau si se prajesc in 100 ml ulei incins.
Dupa aceea, se caleste zarzavatul – un morcov, o telina, un ardei rosu si unul verde si o ceapa. Dupa ce s-a calit, se pune carnea prajita si se stinge cu bulion si zeama de la bait. Se fierbe bine, apoi se scoate carnea pe o farfurie si, peste zarzavat, se pune un pahar de vin alb, apoi adaugam cateva masline desarate sa dea un clocot.
Friptura de caprioara se serveste pe farfurie cu o garnitura facuta dintr-un kg galbiori, prajiti in 50 g unt si o conopida, prajita tot in unt, presarata cu patrunjel tocat pe deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii