Friptura dietetica de vaca

Se pune la fiert in apa fierbinte carnea si se lasa la fiert pana cand devine frageda. Se adauga apoi zarzavatul curatat, spalat si tocat si se lasa

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 2 pastarnaci
  • 2 ardei grasi
  • verdeata
  • 1 foaie dafin
  • 2-3 catei usturoi
  • sare
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 4-5 linguri ulei

Mod de preparare

Se pune la fiert in apa fierbinte carnea si se lasa la fiert pana cand devine frageda. Se adauga apoi zarzavatul curatat, spalat si tocat si se lasa sa mai fiarba pana cand carnea se fierbe bine. Se scoate si se pune intr-un alt vas cu 2-3 linguri de ulei, se adauga sare si zeama in care a fiert. Se lasa la cuptor sa fiarba inabusit pana se rumeneste. Legumele fierte se trec prin sita, se subtiaza cu supa pana devin de consistenta unui sos, se adauga doua linguri bulion de rosii, o foaie de dafin si usturoi. Se potriveste la gust de sare, se adauga 2 linguri de ulei si verdeata tocata marunt.


Carnea se serveste impreuna cu sosul.

Alte retete care contin carne:

Friptura de vita la cuptor

Chiftele

Ardei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc