Friptura din pulpa de oaie

Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se sareaza si se pipereaza d

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pulpa de oaie
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • ceasca de ulei
  • 1 ceasca supa de zarzavat
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Se spala carnea, se scoate osul, se desface cu lama unui cutit ascutit pe latul pulpei pana cand carnea se subtiaza, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se ruleaza carnea si i se da forma de la inceput, se leaga cu ata curata si se pune intr-o tava cu o ceasca de apa si o ceasca de ulei. Se mai adauga sare, cateva boabe de piper si se introduce tava in cuptorul incins. Zarzavatul pentru supa si ceapa se taie felii si se pun in tava langa friptura. Se potriveste focul si dupa o ora se intoarce friptura si se adauga vinul. In lipsa vinului se poate folosi coniac. Friptura este gata cand s-a rumenit. Se scoate, se inlatura ata si se asaza pe un platou. Se taie felii groase si se serveste fierbinte. Se scoate zarzavatul pentru supa si ceapa si se trec prin sita, se sareaza si se servesc ca sos la friptura.
Pofta buna!

Alte retete romanesti:

Zacusca de vinete

Vinete impanate

Musaca de dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Spanac cu usturoi verde, la cuptor

Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.

Spanac cu usturoi verde, la cuptor
Pulpe de pui cu legume la cuptor

Pulpe de pui cu legume la cuptor

Retete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...

Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file  afumat de ansoa
1
Aperitive cu peste

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa

Este absolut delicioasa, cu un gust usor dulceag, picant, afumat, un preparat delicios ce merita incercat.

Tarta usor picanta cu ceapa rosie caramelizata si file afumat de ansoa
Tarta cu mere si scortisoara
2
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Placinte cu carne si carnati
3
Aperitive cu carne

Placinte cu carne si carnati

Secretul acestor tarte consta in carnea proaspata de porc si carnatii facuti de Sarbatoarea Ignatului-taierea porcului...

Placinte cu carne si carnati
Rasturnata cu ananas si gem de gutui
4
Prajituri

Rasturnata cu ananas si gem de gutui

nimic nu se compara cu o reteta asa delicioasa pe vreme de iarna

Rasturnata cu ananas si gem de gutui
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
5
Aperitive cu legume

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Un aperitiv delicios, pentru o zi frumoasa de toamna!

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Parteneri
Tocana de cartofi noi cu afumatura
Bucataras.RO

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Comanda serioasa, asa ca mama Leu a executat...:D

Tocana de cartofi noi cu afumatura
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Prajitura cu capsuni si bezea
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea