1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi capetele cu o scobitoare.
1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi capetele cu o scobitoare.
2. Incepi sa le impletesti.
3. Pui friptura intr-o tava unsa cu ulei si dai tava la cuptor pentru 20-25 minute si, intre timp, mai stropesti friptura cu grasimea din tava.
4. Cand e gata, scoti friptura pe platou si o pastrezi calda.
5. In grasimea ramasa pui 1 lingura de faina si pui tava pe foc sau torni totul intr-o tigaie.
6. Lasi pe foc pana se rumeneste putin faina, apoi stingi totul cu vin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.
7. Daca e nevoie, mai adaugi putina apa si praf de sofran pentru a obtine o culoare mai frumoasa.
8. Mai lasi sa dea un clocot, torni sosul pe un platou frumos si pui friptura impletita pentru sos.
9. Alaturi aranjezi frumos legumele trase in unt sau ulei si servesti cu salata verde.
Se serveste calda
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii