Friptura impletita

1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi capetele cu o scobitoare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 bucati mai lungi de carne
  • una de porc
  • o bucate de carne de pui (pasare) si alta de vitel
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar vin
  • apa
  • sofran
  • circa 500 g legume diferite pentru garnitura - morcovi
  • cartofi
  • mazare boabe
  • ardei gras
  • dovlecel

Mod de preparare

1. Cureti bucatile de carne de pielite, le speli, apoi le stergi cu un prosop curat, le asezi pe masa de lucru si le prinzi capetele cu o scobitoare.

2. Incepi sa le impletesti.

3. Pui friptura intr-o tava unsa cu ulei si dai tava la cuptor pentru 20-25 minute si, intre timp, mai stropesti friptura cu grasimea din tava.

4. Cand e gata, scoti friptura pe platou si o pastrezi calda.

5. In grasimea ramasa pui 1 lingura de faina si pui tava pe foc sau torni totul intr-o tigaie.

6. Lasi pe foc pana se rumeneste putin faina, apoi stingi totul cu vin, amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase.

7. Daca e nevoie, mai adaugi putina apa si praf de sofran pentru a obtine o culoare mai frumoasa.

8. Mai lasi sa dea un clocot, torni sosul pe un platou frumos si pui friptura impletita pentru sos.

9. Alaturi aranjezi frumos legumele trase in unt sau ulei si servesti cu salata verde.
Se serveste calda

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc