Friptura in sos cu oregano

Carnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu oregano, ghimber, nucsoa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg carne (orice fel de carne fara os)
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pachet de oregano maruntit
  • ½ de l.c. mocca cu ghimbir macinat
  • ½ l.c. mocca cu nucsoara macinata
  • 1 lingura ras de boia
  • 2 linguri zahar tos
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 200 ml smantana sau frisca
  • Sare
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Carnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu oregano, ghimber, nucsoara si sare si se fierbe sub capac. Inainte de a fi gata, se presara cu boia. Faina se se freaca cu apa sa nu aiba cocoloase, se adauga mustarul, zeama de lamaie, zaharul si la urma smantana sau frisca, amestecand continuu se toarna peste carne (se fierbe pana se ingroasa, adica 1 – 2 minute)

Se serveste cu langose (placinte groase).
Alte retete mancare recomandate

Pui cu legume

Ciorba de pui a la grec

Orez cu pui

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc