Friptura in sos cu oregano

Carnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu oregano, ghimber, nucsoa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg carne (orice fel de carne fara os)
  • 5 linguri de ulei
  • 1 pachet de oregano maruntit
  • ½ de l.c. mocca cu ghimbir macinat
  • ½ l.c. mocca cu nucsoara macinata
  • 1 lingura ras de boia
  • 2 linguri zahar tos
  • 50 ml zeama de lamaie
  • 200 ml smantana sau frisca
  • Sare
  • 1 lingura mustar

Mod de preparare

Carnea taiata in fasii de cca un deget se prajeste in ulei. Se stinge cu 200 – 300 ml de apa, se potriveste gustul cu oregano, ghimber, nucsoara si sare si se fierbe sub capac. Inainte de a fi gata, se presara cu boia. Faina se se freaca cu apa sa nu aiba cocoloase, se adauga mustarul, zeama de lamaie, zaharul si la urma smantana sau frisca, amestecand continuu se toarna peste carne (se fierbe pana se ingroasa, adica 1 – 2 minute)

Se serveste cu langose (placinte groase).
Alte retete mancare recomandate

Pui cu legume

Ciorba de pui a la grec

Orez cu pui

Ciorba radauteana

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori