Friptura inabusita

Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate partile in untura incinsa, se

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg carne(pulpa)
  • 100g slanina
  • 1 capatina usturoi
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Bucata intreaga de carne se freaca cu putina sare si se impaneaza cu bucati de slanina si usturoi. Se prajeste pe toate partile in untura incinsa, se adauga zeama de carne sau apa, piper, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, pina scade zeama si carnea este frageda. Daca este nevoie, se mai adauga in timpul fierberii cite putina apa calda. Se taie felii de grosimea unui deget si se asaza pe farfuria de servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc