Friptura inabusita cu usturoi

Pentru friptura inabusita se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 500 kg carne
  • 50 g slanina
  • 2 cesti zeama de carne
  • 3 cepe mijlocii
  • 2 — 3 catei de usturoi
  • 1 lingura untura
  • 2 foi de dafin
  • 5 boabe piper
  • sare.

Mod de preparare

Pentru friptura inabusita se alege o bucata de pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se  impaneaza cu slanina si cu usturoi, se leaga, pentru a capata o forma si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe toate partile. Dupa 20 minute se toarna doua cesti de apa sau zeama de carne. Se adauga ceapa taiata felii subtiri, foile de dafin si piperul si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit timp de trei ore. Intre timp se intoarce de doua ori.
Se scoate capacul si se unge friptura din cand in cand cu zeama din cratita. Se mai tine astfel 1/2 ora, pana cand capata culoare frumoasa. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi, daca este nevoie, se mai adauga putina apa. Se asaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. Sosul se trece prin sita se toarna deasupra sau se amesteca cu putina smantana si se  serveste cald in sosiera.


Friptura ianbusita se serveste cu garnitura de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc