Friptura "lacul lebedelor"

Pentru aceasta friptura aveti nevoie de muschi de porc, oua, ceapa verde, marar, ceapa, morcovi, ridichi si cimbru.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr muschi de porc
  • 4 oua
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe
  • 2 ridichi
  • crengute de cimbru
  • frunze de busuioc
  • piper boabe
  • sare
  • condimente

Mod de preparare

Se feliaza muchiul de porc, apoi se condimenteaza si se pune la fiert, intr-o tigaie cu apa si ulei pentru 25-30 de minute. Se fierb ouale tari, se fierbe si morcovul. Se creaza astfel lebedele: se curata ouale, iar 2 din ele se pastreaza intregi. Se taie celelalte doua oua in jumatate, li se scoate galbenusul, iar din albus se formeaza gatul si capul lebedelor, in care s-au pus ochii din boabe de piper si ciocul dintr-o bucatica mica de morcov fiert. Gatul format se pune intr-un ou fiert, intreg, aripile se fac din feliute subtiri de ceapa. Din cele doua cepe se formeaza nuferii in mijlocul carora se pun feliute mici si subtiri de morcovi, iar din ridiche se fac floricele decorative.


Se asaza friptura rece pe platou, impreuna cu sosul ramas si se acopera cu felii de morcov, cu marar, crengute de cimbru, florile din ridichi, iar pe margini nuferii. In mijloc se asaza cele 2 lebede.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Iahnie de fasole
Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori