Pentru aceasta friptura aveti nevoie de muschi de porc, oua, ceapa verde, marar, ceapa, morcovi, ridichi si cimbru.
Se feliaza muchiul de porc, apoi se condimenteaza si se pune la fiert, intr-o tigaie cu apa si ulei pentru 25-30 de minute. Se fierb ouale tari, se fierbe si morcovul. Se creaza astfel lebedele: se curata ouale, iar 2 din ele se pastreaza intregi. Se taie celelalte doua oua in jumatate, li se scoate galbenusul, iar din albus se formeaza gatul si capul lebedelor, in care s-au pus ochii din boabe de piper si ciocul dintr-o bucatica mica de morcov fiert. Gatul format se pune intr-un ou fiert, intreg, aripile se fac din feliute subtiri de ceapa. Din cele doua cepe se formeaza nuferii in mijlocul carora se pun feliute mici si subtiri de morcovi, iar din ridiche se fac floricele decorative.
Se asaza friptura rece pe platou, impreuna cu sosul ramas si se acopera cu felii de morcov, cu marar, crengute de cimbru, florile din ridichi, iar pe margini nuferii. In mijloc se asaza cele 2 lebede.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Iahnie de fasole
Tocanita de pui
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaAm pregatit o mini rulada cu zmeura, dulce-acrisoara. Se pregateste repede si se mananca la fel de repede.
Desert mini rulada cu zmeuraGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii