Friptura umpluta cu ficat

Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de berbec marinata
  • 200 gr ficat
  • 200 gr carne tocata
  • 2 galbenusuri
  • 1 felie de paine
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de vin alb
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a spalat in apa rece, se bate carnea cu un batator de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare. Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca cu carnea tocata, cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele doua galbenusuri crude si verdeata tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza usor, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii. Se strange carnea, se leaga cu o ata de bumbac, se pune apoi intr-o forma cu apa, ulei, cimbru si piper boabe. Se tine in cuptorul cald o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se continua coacerea. Cand friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din forma si se inlatura ata de bumbac dupa care se taie felii groase.
Se serveste cu salata de sezon si garnitura de piure de cartofi.

Alte retete care contin carne:

Ficat de pui

Ficatei de pui

Pilaf de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere. Aceasta reteta nu contine gluten

Bilute de ciocolata si fulgi de cocos - prajitura fara coacere
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat

Daca iti e pofta de un desert cu arome de fructe, am eu o solutie si rapida si gustoasa: Chec zebra cu portocale sau chec...

Chec zebra cu portocale sau chec marmorat
Cele mai apreciate rețete
Mancare de spanac cu ou ochi
1
Bebelusi 12-18 luni

Mancare de spanac cu ou ochi

Mancarea de spanac cu ou ochi pentru bebelusi este o delicioasa reteta nutritiva, perfecta pentru diversificarea alimentatiei...

Mancare de spanac cu ou ochi
Puseuri
2
Aluaturi

Puseuri

Se dizolva drojdia cu 1 lingura de zahar in laptele caldut. Se pune intr-un castron faina, se amesteca cu margarina, se...

Puseuri
Strudel cu mere din aluat de casa
3
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Mucenici moldovenesti insiropati
4
Preparate dulci

Mucenici moldovenesti insiropati

Mucenicii moldovenesti sau sfintisorii sunt facuti din aluat pufos si aromat, in forma cifrei 8, rumeniti in cuptor, unsi...

Mucenici moldovenesti insiropati
Gyros cu pui si sos tsatsiki
5
Mancaruri cu carne

Gyros cu pui si sos tsatsiki

Ca si romani, suntem mari amatori de fast food. Eu personal, pur si simplu ador gyros-ul. Cu fiecare inghititura simti acea...

Gyros cu pui si sos tsatsiki
Parteneri
Gem de piersici plate (piersici paraguayos)
Bucataras.RO

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)

Este pentru prima data cand fac gem din acest soi de piersici. Ne-au placut tare mult fructele servite ca atare si am zis sa...

Gem de piersici plate (piersici paraguayos)
Pariziene cu branza dulce
Gustos.RO

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce