Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet
Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a spalat in apa rece, se bate carnea cu un batator de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare. Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca cu carnea tocata, cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele doua galbenusuri crude si verdeata tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza usor, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii. Se strange carnea, se leaga cu o ata de bumbac, se pune apoi intr-o forma cu apa, ulei, cimbru si piper boabe. Se tine in cuptorul cald o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se continua coacerea. Cand friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din forma si se inlatura ata de bumbac dupa care se taie felii groase.
Se serveste cu salata de sezon si garnitura de piure de cartofi.
Alte retete care contin carne:
Ficat de pui
Ficatei de pui
Pilaf de pui
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCoquelet de Bretagne este un suculent si delicios pui la cuptor, plin de arome si savoare si care merita incercat macar o data.
Coquelet de Bretagne - FrantaScrumbiile se curata de solzi si intestine, se spala, se sareaza si se inveleste fiecare scrumbie in hartie pergament unsa cu...
Scrumbii de Dunare la gratar Am ajuns si la suapa /ciorba cu numarul 250, perfect pe placul nostru. Aceasta supa este foarte usor de preparat. Aveam...
Supa de vacuta, cu mazare verde si galuscute - nr. 250Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii