Friptura umpluta cu ficat

Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg carne de berbec marinata
  • 200 gr ficat
  • 200 gr carne tocata
  • 2 galbenusuri
  • 1 felie de paine
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 ceasca de vin alb
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Carnea se spala si se curata de pielite, se scoate osul si se lasa in apa rece. Inainte de a fi pregatita, carnea se marineaza zece ore in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a spalat in apa rece, se bate carnea cu un batator de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare. Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca cu carnea tocata, cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele doua galbenusuri crude si verdeata tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza usor, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii. Se strange carnea, se leaga cu o ata de bumbac, se pune apoi intr-o forma cu apa, ulei, cimbru si piper boabe. Se tine in cuptorul cald o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se continua coacerea. Cand friptura s-a rumenit bine, se scoate din cuptor, se ia din forma si se inlatura ata de bumbac dupa care se taie felii groase.
Se serveste cu salata de sezon si garnitura de piure de cartofi.

Alte retete care contin carne:

Ficat de pui

Ficatei de pui

Pilaf de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc