Fripturi din carne de pui cu ciuperci

Pentru fripturi din carne de pui cu ciuperci puiul se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, ceapa si telina se curata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de pui - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 10 g
  • cartofi - 1 kg
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru fripturi din carne de pui cu ciuperci puiul se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid si se taie lame). Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de pui se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga morcovi, ceapa, telina, patrunjel radacina, 1/2 cub MAGGI, piper, 250 ml apa fiarta si se continua inabusirea intr-un vas acoperit, pana ce carnea si legumele sunt fierte. Separat, se inabusa ciupercile in 25 ml ulei si 50 ml apa, se adauga sare si piper dupa gust. Cartofii se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa, apoi se adauga peste ciuperci. Sosul rezultat din fierberea carnii cu legume se paseaza peste cartofi si ciuperci si se fierbe 15 minute. Se adauga mujdei de usturoi, vin, 1 legatura de patrunjel verde, bucatile de carne si se continua fierberea inca 5 minute.

Fripturile din carne de pui cu ciuperci se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra si cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa