Fripturi din carne de pui cu ciuperci

Pentru fripturi din carne de pui cu ciuperci puiul se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, ceapa si telina se curata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • carne de pui - 800 g
  • ulei - 100 ml
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 25 g
  • telina radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • usturoi - 10 g
  • cartofi - 1 kg
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru fripturi din carne de pui cu ciuperci puiul se curata, se trece prin flacara, se spala si se portioneaza. Morcovii, patrunjelul radacina, ceapa si telina se curata, se spala si se taie felii. Ciupercile proaspete se curata, se spala si se taie lame (cele conservate se scurg de lichid si se taie lame). Usturoiul se curata si se piseaza cu sare. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bucatile de pui se inabusa in 50 ml ulei si 50 ml apa. Se adauga morcovi, ceapa, telina, patrunjel radacina, 1/2 cub MAGGI, piper, 250 ml apa fiarta si se continua inabusirea intr-un vas acoperit, pana ce carnea si legumele sunt fierte. Separat, se inabusa ciupercile in 25 ml ulei si 50 ml apa, se adauga sare si piper dupa gust. Cartofii se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa, apoi se adauga peste ciuperci. Sosul rezultat din fierberea carnii cu legume se paseaza peste cartofi si ciuperci si se fierbe 15 minute. Se adauga mujdei de usturoi, vin, 1 legatura de patrunjel verde, bucatile de carne si se continua fierberea inca 5 minute.

Fripturile din carne de pui cu ciuperci se servesc calde, cu patrunjel verde deasupra si cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa