Ceea ce este extraordinar la frittata este ca, dupa ce ati invatat procedura, nu aveti nevoie de reteta ci puteti improviza mereu si mereu alte combin
Ceea ce este extraordinar la frittata este ca, dupa ce ati invatat procedura, nu aveti nevoie de reteta ci puteti improviza mereu si mereu alte combinatii si garantat ca nu va veti satura de ea. De ce o frittata si nu o omleta? Teoretic puteti folosi aceleasi ingrediente, doar ca frittata arata mai bine :), mai ordonat si o puteti pune in farfurie si ca mic dejun, si ca gustare si ca parte a unui bufet suedez. Azi va voi prezenta pas cu pas cum sa preparati frittata. Ingredientele folosite de mine au fost destul de intamplatoare si mai mult m-am orientat dupa culori pentru ca intr-adevar puteti jongla foarte mult cromatic cu aceasta reteta. Alegeti tigaia in care veti pregati frittata prevazatori - alegeti una cu maner de metal care nu se va topi in cuptor. Totusi, daca nu aveti asa ceva, am auzit pe undeva ca puteti infasura manerul de plastic al unei tigai intr-o carpa umeda - luand in vedere ca frittata va sta cam 5 minute la cuptor. Dar nu garantez pentru aceasta procedura ;)
In tigaia aleasa incingeti putin ulei si adaugati in prima faza morcovii si ardeii.
Cand au mai lasat din culoare adaugati si broccoli si rosiile si lasati-le pe foc pana cand nu sunt chiar tari - dar nu e nevoie sa se inmoaie de tot!
Intr-un vas separat bateti ouale si amestecati-le cu patrunjelul. Adaugati cubuletele de branza. De ce am ales aceasta branza? Pentru ca nu se topeste la caldura si dupa cum veti vedea cubuletele raman pete distincte de alb si la final. Turnati amestecul de ou peste legume si amestecati usor sa se dispuna uniform ingredientele. Lasati pe aragaz pana cand puteti ridica cu furculita marginea frittatei - dar cu atentie sa nu se arda! Cand s-a inchegat fundul puneti la cuptorul preincalzit pentru cam 5 minute sau pana se coace si in partea superioara.
Puteti sa o serviti si direct din tigaie, dar daca vreti sa o prezentati pe farfurii si sa o taiati felii (mai ales daca ati facut o frittata mai mare decat a mea), asteptati 10-15 minute pana se raceste si apoi cu o spatula de plastic desprindeti roata marginile. Dupa ce ati desprins marginile transferati frittata pe o farfurie plata de unde o puteti taia felii ca pe o tarta. Sursa aceste retetete este blogul culinar: amainbucatarie.blogspot.com
Alte retete recomandate:
Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu pruneMusacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...
Musaca greceasca de vinetePrajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...
Prajitura Floare de ColtPentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.
Lichior de bere de casaSunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...
MutabalOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoAmandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...
Amandina insiropata cu cafeaIn principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii