Gaina cu sos meridional

Gaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca usor cu malai, umbland c

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina mijlocie
  • 2 cepe
  • usturoi
  • sare
  • 1 ceasca sos de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 ceasca de ulei
  • piper boabe

Mod de preparare

Gaina se curata de fulgi si de pene, se goleste de intestine si de maruntaie dupa care se parleste pe flacara mare. Se freaca usor cu malai, umbland cuatentie ca sa nu se rupa pielea, apoi se spala in mai multe ape reci. Se taie bucati si se sareaza. Se lasa putin sa stea, dupa care se pun bucatile intr-o oala emailata, in ulei fierbinte. Se intoarce carnea des, ca sa nu se arda. Se scoale pe farfurie, iar in uleiul ramas se pun cepele tocate marunt si usturoi dupa gust, tocat de asemenea marunt. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu sos de rosii, se adauga o foaie de dafin, putin piper boabe si sarea necesara. In sosul obtinut se pun bucatile de carne, se acopera vasul si se lasa sa fiarba inabusit o ora. Se adauga vinul, se mai lasa sa fiarba un sfert de ora, dupa care se ia de pe foc.
Mancarea se serveste calda, cu garnitura de cartofi fierti cu unt.

Alte retete care contin carne:

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Tocanita de pipote cu inimi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori