Galantina din carne de gaina sau curcan

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 curcan sau 1 gaina mare
  • 200 gr carne de porc
  • 1 ceapa
  • 4 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde tocat marunt
  • unt
  • 2 linguri faina
  • trufe
  • masline fara samburi
  • feliute de slanina
  • ciuperci
  • 1 foaie de dafin
  • 4-5 boabe de piper

Mod de preparare

Gaina sau curcanul se curata de pene, se spala si se sterge bine. Se taie apoi picioarele de la genunchi, aripile cat mai pe langa os, dupa care se cresteaza pielea pe mijlocul spinarii si se scoate incet, intreaga, de pe toata pasarea. Se coase pielea la picioare si pe spinare si se lasa deschisa numai la gat, pe unde se umple pasarea. Se scoate toata carnea de pe oase si se da de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu carnea de porc, cu ceapa tocata si muiata bine in unt fierbinte pana ce isi schimba culoarea. Se mai adauga patrunjel verde tocat, slanina taiata cubulete, sare, piper si galbenusurile. Se face o ciulama din 2 linguri faina amestecate cu supa si se pune pe foc sa fiarba pana se ingroasa, dupa care se amesteca cu o lingura cu unt proaspat, cu trufe, masline si cu tocatura preparata inainte. Se umple pielea, se coase bine, se infasoara intr-un servetel curat, se leaga cu sfoara dandu-i forma ovala de gaina, apoi se pune sa fiarba intr-un vas mare cu apa fierbinte, cu boabe de piper si o foaie de dafin. Se lasa sa fiarba incet o ora si jumatate. Dupa ce este gata se lasa sa se raceasca, se scoate si se pune o greutate deasupra.


Se serveste a doua zi.

Alte retete:

Tocanita de pui

Sarmale de post

Bors de peste

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola