Pentru galuste cu rinichi de porc carnea se taie in doua, se inlatura capsula, se tin in apa cu otet 15 minute, se curata, se oparesc, se spala, se racesc si se taie.
Pentru galuste cu rinichi de porc carnea se taie in doua, se inlatura capsula, se tin in apa cu otet 15 minute, se curata, se oparesc, se spala, se racesc si se taie cuburi mici. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa. Painea se inmoaie in apa, se stoarce si i se indeparteaza coaja. Faina se cerne. Ouale se trec sub jet de apa rece. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Rinichii se inabusa in untura sau ulei cu 100 ml apa si se scot separat. in uleiul ramas se inabusa ceapa, se adauga 500 ml apa fiarta, boia de ardei, foi de dafin, piper, sare si 50 g faina dizolvata in 50 ml apa rece. Cu 5 minute inainte de finalul fierberii, se adauga vin. Painea se amesteca cu 50 g faina, ou, piper, zahar, sare, jumatate din patrunjelul verde. Din compozitia obtinuta se formeaza galuste de marimea unui ou, care se fierb intr-un vas cu apa clocotita si sare timp de 5-10 minute.
Galustele cu rinichi de porc se servesc calde, cu cate 2 galuste la portie, sos, smantana, patrunjel verde deasupra.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii