Gratar din piept de rata cu sirop de artar

Pentru gratarul din piept de rata cu sirop de artar, pieptul de rata se da cu sare si piper pe amandoua partile, apoi se prajeste in ulei de masline.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • piept de rata
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sirop de artar sau sirop de brad
  • orez
  • unt
  • patrunjel
  • cimbru verde

Mod de preparare

Pentru gratarul din piept de rata cu sirop de artar, pieptul de rata se da cu sare si piper pe amandoua partile, apoi se prajeste in ulei de masline. Dupa ce s-a prajit, taiem bucata de carne in doua felii, intre felii turnam siropul de artar, apoi adaugam feliile una peste alta, turnam putin sos brun peste carne si dam la cuptor pentru a se rumeni. Daca nu avem sirop de artar putem inlocui cu sirop de brad. Se taie felii si se pun la portie doua felii de gratar, doua linguri de orez fiert si apoi, calit in unt, ornat cu patrunjel si cimbru verde. Ca muratura, punem gogosari rosii sau pulpa de rosii murate.


Gratarul din piept de rata cu sirop de artar se serveste cu orez si muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc