Gulas cu carne de vaca

Gulasul cu carne de vaca intruneste toate calitatile nutritive ale unei mancari cu proteine si vitamine. Daca puteti sa-l faceti la ceaun, cu-atat mai bine.

Complexitate
redusa
Gulas cu carne de vaca

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca (poate fi si de vitel)
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin
  • 5-6 catei de usturoi
  • 5-6 cepe potrivite
  • 1 lingurita de chimen
  • 5-6 rosii zemoase (sau 50g pasta de tomate)
  • 6 ardei grasi rosii
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 700 gr cartofi
  • 50 gr unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper si sare dupa gust
  • boia de ardei dulce/iute dupa gust.

Mod de preparare

Carnea se portioneaza in cubulete, se spala si se scurge. Apoi se condimenteaza si se inabusa in 50 ml de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa intr-un vas separat, in uleiul ramas cu adaos de apa. Se adauga sucul de rosii (sau pasta de tomate dizolvata in putina apa), boiaua, chimenul, foile de dafin si apa. Se fierb cam 10 minute, se amesteca si se pun peste carne. Se fierb impreuna cca 1 ora. Facem galustele din faina, oua batute si sare si le lasam sa stea circa o ora. Apoi se formeaza galustele, cu ajutorul unei linguri inmuiate in apa. Se fierb in apa cu putina sare, se scurg, apoi se adauga gulasului, impreuna cu usturoiul curatat si taiat marunt. Se mai continua fierberea cca 10—15 minute. Cu 5 minute inainte de a stinge focul se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust. Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi apoi se fierb in apa cu sare (natur).


Gulasul cu carne se serveste impreuna cu cartofii natur, verdeaja si unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Varza dulce cu pui
5
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita