Gulas cu galuste de casa

Pentru gulas cu galuste de casa se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne
  • 1 lingura untura
  • 4 cepe mijlocii
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1 lingura bulion sau
  • 5 rosii
  • Pentru galuste:
  • 1 lingura unt sau
  • untura
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura apa
  • sare.

Mod de preparare

Pentru gulas cu galuste de casa se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste cu o lingura de untura. Se adauga ceapa taiata felii subtiri. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga boiaua de ardei, bulionul de rosii sau rosiile curatite de coji si de seminte, sare si putina apa. Se lasa sa fiarba inabusit, adaugand din cand in cand putina apa, pana ce se fragezeste carnea.
Separat se freaca o lingura de unt sau de untura cu un ou, faina, putina apa si sare. Se amesteca totul bine. Se ia cu lingurita din pasta si se da drumul galustelor in apa clocotita. Se tin sa fiarba 10 minute. Se scurg si se pun in mancare sau se oparesc cu unt si se servesc ca gamitura. Mancarea trebuie sa fie foarte fierbinte.


Gulasul cu galuste de casa se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori