Gulas secuiesc (de Zalau)

Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea s-au incalzit bine, sa adau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • untura cat o nuca
  • 200 g de linte
  • 1 lingura de boia de ardei
  • 1
  • 5 kg pulpa de porc (slaba)
  • Sare dupa gust
  • 6 linguri de lemn cu varza murata
  • 4 dl smantana

Mod de preparare

Punem intr-o cratita mai mare untura cat o nuca., in untura o ceapa rosie taiata marunt si o lingura de boia; daca acestea s-au incalzit bine, sa adaugam 1,5 kg carne de porc prospata, cu grasime taiata in bucati. Adaugam putina sare, acoperim cu un capac cratita, si s-o firbem adaugand cate putina apa, timp de ½ ora; sa adaugam intre bucatile de carne 6 linguri de lemn cu varza acra pe care o amestecam bine cu carnea, sa fierbem in continuare timp de ½ or; apoi adaugam 4 dl smantana dulce, cu care sa mai fierbem 5 mnute,; apoi servim intr-un castron adanc.
Alte retete culinare

Mazare cu pui

Mazare la cuptor cu cartofi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori