Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie.
Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie fasii subtiri. Morcovii si telina se curata, se spala si se rad prin razatoarea fina. Cartofii se spala, se curata, se spala si se taie cuburi mici. Usturoiul se curata si se spala, iar apoi se taie marunt. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 100 ml ulei si 100 ml apa, impreuna cu morcovii si telina. Se adauga pasta de tomate, bucatile de carne, cca 200 ml apa si se lasa sa fiarba cca 40 minute. Din oua, faina, sare si putina apa (50 ml) se prepara o coca de consistenta tare, din care se taie bucati mici (cat o aluna), care se fierb in apa cu sare, formandu-se galuste. in sosul cu carne se adauga boia de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, usturoi, cimbru si se continua fierberea cca 30 minute. Se adauga galustele si se mai fierb 5 minute. Separat, se fierb cartofii in apa cu sare.
Gulasul unguresc se serveste cald, cu fasii de ardei gras si cartofi natur, cu patrunjel verde deasupra.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii