Gutui cu carne de pui

Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Gutui cu carne de pui

Ingrediente

  • -patru pulpe de pui fara piele
  • 4 gutui mari si sanatoase
  • 150 -200 grame de zahar
  • o lingurita cu varf de faina de grau
  • apa
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

Pentru mancarea de gutui cu carne de pui se spala gutuile, si se taie felii potrivit de groase.Se scoate portiunea cu piatra. Gutuile nu se curata de coaja. Se taie in doua parti pulpele de pui. Feliile de gutui le punem la inmuiat intr-o tigaie cu sufiecient ulei.Se tin pe foc cateva minute acoperind tigaia, deci la abur.Le scoatem cu paleta inainte de a fi patrunse, deci mai mult crude. In acel ulei punem carnea la prajit dar tot asa cu rabdare, la foc mic si acoperit pentru ca sa se patrunda carnea dar pana la final sa se si rumeneasca putin.In timp ce carnea se face, pregatim sosul de zahar ars. Deci punem la topit zaharul supraveghindu-l sa nu se arda.Cand este gata il stingem cu o cana de 400 ml apa in care am dizolvat lingurita de faina si un praf de sare.Invartim si tinem pe foc pana se dizolva tot caramelul si se face sosul. Asezam intr-o cratita cu grija carnea care o scoatem din ulei cu o paleta si o punem peste gutui. Turnam deasupra sosul de caramel, scuturam cu grija vasul ca sa nu se faramiteze gutuile si punem la fiert pe foc mic inabusit cu capac. Sosul va incepe sa patrunda in gutui si in carne. Cand consideram ca este aproape gata mancarica de gutui cu carne de pui se pune ori in vasul in care am fiert-o pana acum, ori intr-un vas de yena inca vreo 15 minute la cuptor preincalzit, pentru a se rumeni frumos carnea si a se lega sosul.
Gutuile care de felul lor se acresc si mai rau la fiert impreuna cu sosul caramel din care trag dulceata fac un gust cu totul special.Carnea trage si ea gust din sos si este cu totul altfel decat orice carne de pui gatita traditional. Observati ca in acest fel de mancare nu se pune nici un condiment, doar un praf de sare, pentru ca aroma de caramel si cea naturala a gutuilor sunt suficiente sa iasa o mancare regeasca.Va doresc pofta buna si curaj sa incercati.


Aceasta mancare de gutui cu carne de pui se consuma cu paine alba de preferat bagheta. Este buna si calduta dar e delicioasa si asa la temperatura camerii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Ardei umpluti
Bucataras.RO

Ardei umpluti

O reteta delicioasa de ardei umpluti :-)

Ardei umpluti
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos