Hasenpfeffer (ragout de vinat)

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina. 2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Hasenpfeffer (ragout de vinat)

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg iepure
  • sare
  • piper
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 150 g costita taiata patratele
  • 5 cepe mici taiate pe jumatate
  • 2 catei usturoi taiati marunti
  • o felie lamaie
  • 1/4 l vin rosu
  • rozmarin
  • Thymian (Thymus vulgaris)
  • 3-4 boabe piment
  • 3-4 boabe piper
  • 1 buc. cuisoare
  • 2 boabe ienupar
  • 2 lingurite gem(jeleu) de coacaze rosii
  • 2 cl cognac
  • aprox. 1/4 l supa/zeama de vinat(eu am luat de la pachetel
  • anume supa normala de vita)

Mod de preparare

1. Portionam carnea, o frecam cu sare si piper, apoi o tavalim prin faina.

2. Prajim cepele si costita in uleiul incins, scoatem si lasam pina la urma cand va urma sosul.

3. Acum, tot in oala asta si cu uleiul ce a ramas in ea prajim carnea pe toate partile.

4. Cind carnea este toata prajita, punem usturoiul si felia de lamiie. Lasam numai putin la prajit si adaugam vinul rosu. Punem acum toate mirodenile, Thymianul si Rosmarinul, gemul de coacaze si coniacul.

5. Punem capacul la oala si lasam vreo 50 min la temperatura mica, sa clocoteasca incet. Din cind in cind putem sa punem ceva supa. Eu am pus-o toata, dar treptat.

6. Pasam sosul obtinut prin strecuratoare si lasam sa fiarba pina la consistenta dorita de noi.

7. O potrivim de sare si piper, adaugam ceapa si costita prajita la inceput, amestecam si turnam peste carnea tinuta la cald.
Noi am servit cu cartofi fierti, dar se poate servi si cu varza de Bruxelles.

Reteta Hasenpfeffer a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:

Friptura de iepure cu legume,

Iepure cu bureti iuti,

Iepure la cuptor si garnitura de toamna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Placinta cu carne si ghebe
Bucataras.RO

Placinta cu carne si ghebe

Ne plac mult placintele cu carne si cum nu facusem de mult una am zis ca este momentul dar nu aveam suficienta carne in casa...

Placinta cu carne si ghebe
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise