Iepure cu prune uscate si bere

Acoperiti prunele uscate (eu am pus si o mana de stafide) cu apa fierbinte si 2 linguri de bere si lasati sa stea. Puneti untul in oala (in cazul meu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 iepure intreg taiat in bucati si 2 coapse
  • 250 g de prune uscate
  • 2 cepe mari
  • 60 g de faina
  • 1 échalota
  • 1 catel usturoi
  • 1 bouquet garni (eu n am avut si am pus la inspiratie 4 cuisoare
  • cimbru un varf cutit si patrunjel liofilizat un vf cutit)
  • 50 cl de vin alb sec - eu am pus de fapt 200ml
  • 15 cl de bère blonda eu am pus 600 ml ca nu acoperea iepurele
  • 10 cl de supa de pui (am pus legume deshidratate dar poate sa nu fie esential pt gustul final)
  • 75 g de unt pt prajit iepurele si ceapa - se poate pun treptat si rezulta per total mai putin
  • cateva boabe de GENIÈVRE Juniperus communis - ienupar (eu n am pus nucsoara)
  • sare si piper

Mod de preparare

Acoperiti prunele uscate (eu am pus si o mana de stafide) cu apa fierbinte si 2 linguri de bere si lasati sa stea.

Puneti untul in oala (in cazul meu ceaun de fonta care trebuia inaugurat) Sarati si piperati iepurele si dati prin faina apoi puneti in untul incins la prajit pana se rumeneste.

Pe masura ce este gata se scoate si adaugam ceapa pe care o lasam in unt pana devine sticloasa. In acest moment repunem iepurele si adaugam berea si condimentele si vinul - ramanand de pus doar faina si fructele uscate. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic 50 de minute.

Scurgeti prunele uscate, eliminati samburii si adaugati-le la iepure. Adaugati o parte din sos intr un vas mic in care veti pune faina - eu m am grabit si am pus mixerul peste faina si sosul cald ca atare din oala si am scapat fara cocoloase.

Acoperiti si mai lasati sa fiarba 10-15 minute pana cand va place consistenta prunelor.
Serviti cu paste proaspete.

Pofta buna!

Reteta Iepure cu prune uscate si bere a fost propusa de gymnopedie pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de iepure gasiti aici:

Pulpe de iepure cu sos aromat - Coniglio in galera,

Iepure la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Prajitura cu branza si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu branza si zmeura

Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...

Prajitura cu branza si zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos