Iepure Marengo

Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul se taie marunt. Carnea s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 – 6 persoane
  • 1
  • 5 kg carne de iepure
  • 400 g taitei – sau ciuperci de padure
  • 300 ml vin alb sec
  • O ceapa
  • 100 ml bulion de rosii
  • 1 lingura cu varf de faina
  • Patrunjel verde
  • Ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Carnea de iepure de casa (pulpa, spinare) se taie in bucati mai mici si se sareaza. Ceapa se da pe razatoare, iar patrunjelul se taie marunt. Carnea se prajeste in putin ulei incins.

Cand prinde culoare, se adauga ceapa si patrunjelul, se amesteca, se stinge cu 2/3 din vin, apoi se lasa pe foc mic sa se caleasca. Ciupercile curatate se taie lamele si cand iepurele s-a inmuiat pe jumatate, se adauga la carne.

Cand ciupercile si-au lasat zeama, se adauga restul de vin. Cand carnea este gata, se presara cu faina pentru a ingrosa mancarea, se adauga bulionul, se amesteca si se ia de pe foc.

In loc de carne de iepure, se poate incerca cu carne de pasare. Se merita!
Alte retete recomandate

Ciorba de burta

Ciorba perisoare

Dovlecei cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Placinta cu iaurt
2
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
3
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Parteneri
Pariziene cu gem de gutui
Bucataras.RO

Pariziene cu gem de gutui

Am vazut ca multi bucatarasi au facut aceste cornuri minunate, asa ca le-am incercat si eu. Au iesit foarte pufoase si bune!

Pariziene cu gem de gutui
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa