Slanina de porc se spala bine in apa amestecata cu o lingura de sare, apoi se taie in bucati egale, potrivit de mari. Ceapa se curata si se taie solzi
Slanina de porc se spala bine in apa amestecata cu o lingura de sare, apoi se taie in bucati egale, potrivit de mari. Ceapa se curata si se taie solzisori. Cartofii se curata, se spala, apoi se pun la fiert in apa clocotita. Verdeata se spala si se toaca marunt. Bucatile de slanina se pun apoi la prajit in uleiul incins, unde se lasa timp de aproximativ 25-30 de minute. Apoi se scot si se asaza pe un platou sau intr-o farfurie mai incapatoare. Cartofii se scot si se taie in cuburi. Ceapa se caleste si se pune in acelasi vas cu celelalte. Se adauga cimbru, piper si un praf de sare. Totul se garniseste cu verdeata taiata fin.
Se servesc calde, cu mamaliguta si un strop de mujdei.
Alte retete mincare recomandate
Ardei umpluti
Ciulama de ciuperci
Tocanita de pui
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieE toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriLichiorul de menta este o bautura deosebita. Pentru a face aceasta reteta de lichior aveti nevoie frunze de menta, alcool si...
Lichior de mentaPlachia, una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste.
Plachie de crap
Comentarii