Chiftele cu carne si cartofi la cuptor este o mancare deosebita in primul rand din cauza aromelor pe care le regasim in chiftele. Este o idee de mancare potrivita pentru masa de pranz.
Carnea tocata se amesteca cu ceapa+patrunjelul +sare+piper+condimente.
Cartofii se curata de coaja si se taie felii de ~ 2 cm.
Intr-o tava se pun cartofii felii, peste kafta (sub forma unor chiftele), peste felii de rosii. Optional se pot pune niste usturoi taiat felii si ardei gras.
Se pune 1 cana apa +1 cana suc de rosii, cat sa acopere carnea, si se da la cuptor la 400 F/200 C ~30- 40 min
Pofta buna! Reteta Kafta cu cartofi a fost propusa de elena_antony pe forum culinar.ro Alte retete cu specific libanez gasiti aici: Biriani de pui, Kibbe prajit, Falafel Sihab - chiftelute naut
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii