Este delicioasa si usor de facut!
Sos bolognese - Se curăță legumele și se toacă mărunt; - Se călește usturoiul în ulei, apoi se adaugă ceapa și restul legumelor și se amestecă; - Se adaugă și carnea tocată și se călește totul până ce carnea capătă puțină culoare; - Se adaugă pasta de tomate, apa și condimentele după gust; - Se gătesc la foc mediu aproximativ o oră, până ce carnea este gătită corect și până ce sosul ajunge la consistența dorită; de preferat este să folosiți un sos gros; Foile de clătite - Se face o compoziție de clătite, rapidă și ușoară și obțineți niște foi de lasagna moi și gustoase; - Mixați ouăle cu sarea și cu laptele, după care adăugați făină până obțineți consistența dorită. Eu am făcut aceste foi puțin mai groase decât prefer clătitele dulci; - Se gătesc precum clătitele, în tigaie; Sosul bechamel - Se topește untul; - Se adaugă făina și se amestecă energic până se obține o textură ca un aluat; - Se adaugă lapte puțin câte puțin; se amestecă bine după fiecare tranșă, până ce este încorporat complet; -Adăugați condimentele și fierbeți la foc mic amestecând continuu până ce sosul capătă o consistență groasă; Asamblare - Se tapetează o tavă cu unt; - Începem să facem straturile: Primul va fi unul subțire de sos, pentru a nu se lipi de tavă; - Așezăm apoi o foaie de clătite, apoi sos bolognese, apoi sos bechamel, urmat de mozzarella rasă; - Se urmează această procedură până se termină compoziția sau până se construiește lasagna de înălțimea dorită. Eu am făcut și extra 3 clătite bolognese împăturite; - Lasagna se finalizează cu strat de foaie, pe care punem mozzarella. - Se dă la cuptorul preincazit la 170 de grade și se ține în cuptor aprox. 15 minute – cât să se topească mozzarella și să se întrepătrundă aromele. - La servire eu am adăugat pesto;
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii