Lebar

Lebarul este traditional pentru masa de Craciun, se face dupa taierea porcului, din maruntaie si condimente si este foarte gustos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lebar

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • 4 bucati de rinichi de porc
  • 1 bucata de ficat de porc de jumatate de kilogram
  • o inima
  • carne de la capul porcului (putina carne)
  • 1 capatana cu usturoi pisata
  • 1 metru de intestin subtire de porc
  • boia de ardei iute (1 lingurita)
  • cimbru uscat (1 lingurita si sare dupa gust).

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se fierb organele in apa cu sare, dupa aceea se dau prin masina de tocat, dar doar dupa ce s-au racit. Separat, se fiebe capul de porc (un sfert din el) pana ce carnea se desface de pe os (se pun sare in apa in care fiebe). Carnea de la porc se da prin masina de tocat. Carnea aceasta se amesteca cu restul, la care se adauga cimbru, usturoi pisat, sare si boia. Se framanta un pic.
Se pune matul la palnia de la masina de tocat si se umple. Carnea se pune in masina de tocat (fara cutitele masinii) dupa se umple usor-usor intestinul de porc.
Matul se leaga la cele doua capete, se face pur si simplu nod (nu am folosit ata). Cand ati terminat de umplut intestinul sibtire al porcului, acesta se pune intr-un vas cu apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se presara boia si se da la rece.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Lebarul se serveste rece si merge de minune cu un paharel de tuica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori