Lebar

Lebarul este traditional pentru masa de Craciun, se face dupa taierea porcului, din maruntaie si condimente si este foarte gustos.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Lebar

Ingrediente

  • Lista ingrediente:
  • 4 bucati de rinichi de porc
  • 1 bucata de ficat de porc de jumatate de kilogram
  • o inima
  • carne de la capul porcului (putina carne)
  • 1 capatana cu usturoi pisata
  • 1 metru de intestin subtire de porc
  • boia de ardei iute (1 lingurita)
  • cimbru uscat (1 lingurita si sare dupa gust).

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se fierb organele in apa cu sare, dupa aceea se dau prin masina de tocat, dar doar dupa ce s-au racit. Separat, se fiebe capul de porc (un sfert din el) pana ce carnea se desface de pe os (se pun sare in apa in care fiebe). Carnea de la porc se da prin masina de tocat. Carnea aceasta se amesteca cu restul, la care se adauga cimbru, usturoi pisat, sare si boia. Se framanta un pic.
Se pune matul la palnia de la masina de tocat si se umple. Carnea se pune in masina de tocat (fara cutitele masinii) dupa se umple usor-usor intestinul de porc.
Matul se leaga la cele doua capete, se face pur si simplu nod (nu am folosit ata). Cand ati terminat de umplut intestinul sibtire al porcului, acesta se pune intr-un vas cu apa cat sa-l acopere si se lasa la fiert un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se presara boia si se da la rece.

Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro


Lebarul se serveste rece si merge de minune cu un paharel de tuica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Varza cu carne de porc la tuci
Bucataras.RO

Varza cu carne de porc la tuci

A sosit sezonul vezei  .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...

Varza cu carne de porc la tuci
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos