Legume cu carne de pui

Pentru legume cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Cartofii, morcovii, telina radacina, patrunjelul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 250 g/150 g
  • carne de pui - 800 g
  • untura/ulei - 125 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 15 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • morcovi - 250 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 125 g
  • ardei gras - 150 g
  • varza alba - 250 g
  • dovlecei proaspeti - 250 g
  • cartofi - 350 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru legume cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Cartofii, morcovii, telina radacina, patrunjelul radacina si dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi; varza alba se taie care-uri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde proaspata si fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierb separat in apa cu sare si se trec prin jet de apa rece. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii; 100 g se taie rondele (pentru decor). Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de pui se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas, se inabusa ceapa si usturoiul, se adauga pasta de tomate si 150 ml apa fiarta. in acest sos se adauga bucatile de carne si se continua fierberea. Separat, in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa se inabusa morcovi, telina radacina si patrunjel radacina. Cand sunt inabusite pe jumatate, se adauga cartofi, varza si fasole verde. Dupa 8 minute se adauga dovlecei, ardei gras, mazare, rosii, bucatile de carne cu sos, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se continua fierberea, amestecand pentru a nu se lipi de vas. Spre sfarsitul fierberii se introduce la cuptor, dupa ce s-au adaugat rondele de rosii, vin si 1 legatura patrunjel verde.

Legumele cu carne de pui se serveste calde, cu restul de patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc