Legume cu carne de pui

Pentru legume cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Cartofii, morcovii, telina radacina, patrunjelul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • fasole verde proaspata/conserva - 250 g/150 g
  • carne de pui - 800 g
  • untura/ulei - 125 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • usturoi - 15 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • morcovi - 250 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 125 g
  • ardei gras - 150 g
  • varza alba - 250 g
  • dovlecei proaspeti - 250 g
  • cartofi - 350 g
  • rosii proaspete - 250 g
  • vin alb - 50 ml
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 1/2 cub MAGGI de gaina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru legume cu carne de pui carnea se curata, se trece prin flacara, se spala, se portioneaza si se sareaza. Cartofii, morcovii, telina radacina, patrunjelul radacina si dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi; varza alba se taie care-uri. Ceapa se curata, se spala si se taie felii subtiri. Mazarea verde proaspata si fasolea verde proaspata se curata, se spala, se fierb separat in apa cu sare si se trec prin jet de apa rece. Ardeiul gras se curata, se spala si se taie felii; 100 g se taie rondele (pentru decor). Usturoiul si patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Bucatile de pui se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa si se scot separat. In uleiul ramas, se inabusa ceapa si usturoiul, se adauga pasta de tomate si 150 ml apa fiarta. in acest sos se adauga bucatile de carne si se continua fierberea. Separat, in 75 g untura sau ulei cu 100 ml apa se inabusa morcovi, telina radacina si patrunjel radacina. Cand sunt inabusite pe jumatate, se adauga cartofi, varza si fasole verde. Dupa 8 minute se adauga dovlecei, ardei gras, mazare, rosii, bucatile de carne cu sos, jumatatea de cub MAGGI, sare, piper si se continua fierberea, amestecand pentru a nu se lipi de vas. Spre sfarsitul fierberii se introduce la cuptor, dupa ce s-au adaugat rondele de rosii, vin si 1 legatura patrunjel verde.

Legumele cu carne de pui se serveste calde, cu restul de patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Clafoutis de cirese
5
Romania

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese este o prajitura deliciosa si eleganta, dar totodata si foarte rapida. O puteti face cu fructele...

Clafoutis de cirese